Panter objasnio odakle padovi kod crno-belih: Igraš za Partizan, trener ti Obradović, dobiješ sa 30 razlike i misliš da si neko i nešto

20.03.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Amerikanac rekao ko mu je idol i zašto ponekad vikne "tišina"

Panter objasnio odakle padovi kod crno-belih: Igraš za Partizan, trener ti Obradović, dobiješ sa 30 razlike i misliš da si neko i nešto
STJ_0440_0 - Copyright AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic

Partizanov Amerikanac Kevin Panter ima onu posvećenost poslu i radnu etiku kakvu voli svaki trener u Evropi. Posle pobede crno-belih nad Igokeom (83:70) u koju je ugradio svojih 20 poena, Panter je rekao da svakog dana dolazi u salu sat i po pre timskog treninga i da onda bira detalj koji če uvežbavati.

Ovu naviku dobio je od uzora, svog oca, koji nije bio vrhunski košarkaš, ali je umeo da mu pokaže pravi put. Sada u crno-belom taboru, gde ima dosta mladih igrača, svojim primerom pokazuje kako se treba ponašati profesionalac i ističe da na treninzima ume da podvikne, zahtevajući od saigrača veću koncentraciju na ono što se uvežbava.

- Ako imamo trening u 11 ujutru, ja sam na parketu tačno u 9.20, bez izuzetka. Radim sat vremena u punom intenzitetu, jednostavno želim da budem maksimalno spreman. To je moj posao, a želim da svoj posao odradim maksimalno. Dolazak ranije i spremiti se individualno, nema tu ništa specijalno, nema tajne formule, ali opet... Ne biste verovali koliko malo igrača to praktikuje. Šest godina imam rutinu koja se sastoji od dolaska pre timskog treninga, ne odstupam od toga, otkako sam bio "ruki" to radim bez obzira na klub, trenera, zahteve trenera, to je moja rutina koja se sastoji od rada na košarkaškom terenu. Nekada je to šut iz određenih situacija, nekada je to dribling, šta god procenim da je u datom momentu potrebno. Mnogo gledam košarku, baš mnogo, volim da se posvetim i video analizama mečeva, da seciram situacije. Ljudi samo vide ono što radim na terenu tokom utakmice, ali ne znaju koliko ulažem mentalno i fizički, naravno sve sa ciljem da se poboljšam - rekao je Panter.

Prave navike se stiču od najmlađih dana, a još je bolje ako poput Pantera ispred sebe imate idola i od njega direktno dobijate savete.

- Otac mi je uzor i on mi je usadio radnu etiku. On nikada nije igrao košarku na ovom nivou, ali mi je pokazao šta znači trud i rad. Pokazao mi je da to može da se isplati višestruko. Pokazao je na životnim primerima, kako se ophodio prema meni kao detetu, prema majci, koliko se uvek trudio da nam priušti sve. Očigledno se to prenelo i na mene.

Amerikanac je zadovoljan kako se sezona razvija na dva fronta.

 - Ide nam dobro. Borimo se za prvo mesto u ABA ligi, drugi smo u Evrokupu. Svi znaju da imamo mlade igrače, mislim da smo u dobroj poziciji. Doduše izgubili smo neke utakmice koje nismo smeli, ali opet, kada se sve sagleda... Dobri smo. Zadovoljan sam kako izgleda ekipa i kako igramo, imamo veliki potencijal.

Među navijačima ne prestaje da se vodi polemika oko toga koliko tim Partizana može da postigne u ovoj sezoni. Potencijal nije uvek šampionski, iskren je i Panter po tom pitanju.

- Ponekad izgledamo šampionski... Ne uvek, jer smo još zaista mladi. Mnogo puta uhvatim sebe kako vičem na treningu: "Tišina više, fokusirajte se", a onda u nekom drugom momentu sve klikne i ekipa izgleda neverovatno. Glavni problem je nekonstantnost, moramo da pronađemo način da budemo konstantni. Ne moramo da budemo uvek neverovatni, ali hajde da barem ostanemo na istom nivou, da ne dozvolimo sebi padove. Videli su svi kako možemo da izgledamo dominantno kada sve klikne, a onda na nekoj sledećoj utakmici bude ludnica, budemo neprepoznatljivi.

MN Press
 

Neprepoznatljivost se ponavlja zbog mladosti, jer odlika takvih ekipa je slabija koncentracija i s tim se slaže i Amerikanac. 

- Manjak fokusa, kada si mlad igrač dešava se da se ušuškaš previše. Igraš za Partizan, trener ti je Obradović, pobediš nekoga sa 30 razlike i odmah pomisliš da si neko i nešto i u takvoj situaciji nam se dogodi Lijetkabelis. Šampionski timovi ne rade takve stvari, šampionski timovi svakoga pregaze. Ipak, mislim da zaslužujemo dosta pohvala, jer smo mladi, mnogi igrači prvi put igraju na ovako visokom nivou, nikada nisu imali trenera kao što je Obradović. Imali smo zaista dobre momente i vidim svetlu budućnost za ovaj tim, imamo definitivno materijal, ali moramo da ostanemo gladni, fokusirani i skromni.

Panter ističe da je napredak njegovih saigrača neverovatan u odnosu na avgust.

- Napreduju. Momci kao Zek i ja smo tu da pomognemo, igrali smo Evroligu, igrali smo F4, tu smo da im udelimo savet, da im uvek pomognemo. Videli smo ih kako prolaze kroz razne emocije i teške momente. Govorim im svaki dan da su napredovali neverovatno u odnosu na avgust, kada se samo setim kakvi smo bili tada, a sada smo druga dimenzija, ponosan sam na naše klince.

MN Press
 

Sledeći rival crno-belih u Evrokupu je poljski Šljonsk.

Ovaj momenat me podseća na Litvaniju, dešava se isti sled događaja i rezultata... Pobedili smo tada Zvezdu, a sada Igokeu, otišli smo tada u Litvaniju sa pogrešnim mentalitetom bez fokusa i šta se desilo... Izgubili smo 30 razlike... Sada moramo drugačijeg mentaliteta da odemo u Poljsku.

Panter kaže da Partizan na beogradskom parketu uvek vodi 15:0 pre nego što utakmica počne, a jasno je i zašto:

- Sada želim da obezbedimo tri utakmice na domaćem terenu, samo razmišljam da pobedimo još dve utakmice do kraja prve faze takmičenja. Sa atmosferom u Beogradu u plej-ofu bićemo u prednosti 15:0 i pre nego što utakmica počne. Publika je neverovatna i odmah nas poguraju da budemo bolji. Videli smo na nekim utakmicama na gostujućim terenima, bude mrtvo na tribinama, nama u tim momentima zafali motivacije, napravimo neke greške i izgubimo, takve stvari se ne događaju u Beogradu

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike