Nismo mi, majke mi! Selektor Danaca tvrdi da je Francuska zasluženo pobedila u čudnom meču na EP

28.01.2022

12:51

0

Autor: 24sedam

Jakobsen odbacio sve optužbe da je reprezentacija koju vodi namerno izgubila meč i tako sebi izabrala potencijalno lakšeg rivala u polufinalu

Nismo mi, majke mi! Selektor Danaca tvrdi da je Francuska zasluženo pobedila u čudnom meču na EP
Tan2022-1-20_223320407_1 - Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Kontroverzno još od pre početka, kontroverzno do gotovo samog kraja. Takvo je ovo Evropsko prvenstvo u rukometu.

Brojni problemi sa koronom među igračima, dvostruki aršini čelnika evropskog rukometa, sve smo to videli u dosadašnjem delu EP.

A u poslednjem kolu takmičenja po grupama videli smo i čudesni preokret Francuske u duelu sa Dancima. Preokret koji je Galskim petlovima doneo polufinale sa Švedskom, a Dance poslao na Špance.

Ovakav rasplet situacije izbacio je Islanđane, koji su ranije pregazili Francusku, iz borbe za medalju, pa su odmah počele da kruže priče kako su Danci namestili utakmicu. Na priče je reagovao i selektor Danske Nikolaj Jakobsen.

- Dali smo svoj maksimum protiv Francuske i stojim iza ovih reči. Besmislene su priče da smo namerno izgubili kako bismo igrali protiv Španije, a ne Švedske. Španija je odličan spoj mladosti i iskustva sa sjajnim trenerom, a isto se može reći i za Švedsku - rekao je Jakobsen za sajt Evropske rukometne federacije (EHF) i dodao:

- Očekujem da detalji odluče susret sa Španijom. Možda to bude podrška sa tribina koju svaka ekipa želi. Nadam se da će dosta novih navijača stići iz Danske!

Utakmica Danska - Španija igra se od 18 sati, a Francuska i Švedska će snage odmeriti od 20.30.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike