Veliki skandal na EP u rukometu! Karabatić igrao pozitivan na koronu

24.01.2022

13:32

0

Autor: 24sedam

Evropska rukometna federacija znala za ceo slučaj i ipak dozvolila Franczu da igra

Veliki skandal na EP u rukometu! Karabatić igrao pozitivan na koronu
Tan2022-1-22_19346502_1 - Copyright Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP

Potpuni haos vlada Evropskim prvenstvom u rukometu. Nižu se problemi za sve reprezentacije, rade se testovi koji jednog po jednog igrača stavljaju u karantin, a sada puca skandala u režiji Evropske rukometne federacije (EHF).

Jedan od najboljih svetskih rukometaša Francuz Nikola Karabatić igrao je meč sa Islandom iako je dobio pozitivan test na koronu i trebalo je da bude u izolaciji, a ne na terenu.

Pravilo je jasno, pozitivan test automatski znači karantin i propuštanje sledeće utakmice, ali to u slučaju Karabatića nije primenjeno.

Nikola je nakon duela sa Holandijom dobio neželjene rezultate testiranja, ali se nije izolovao, nego je igrao i narednu utakmicu, te samim tim doveo u opasnost sve druge igrače na terenu.

Pa ipak najcrnja od svega je reakcija, odnosno obrazloženje EHF o njegovom nastupu na utakmici sa Islandom.

- Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice sa Holandijom. Naši medicinski stručnjaci pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen kovidom. Na osnovu antitela procenjeno je da sme da igra - saopštili su vodeći ljudi evropskog rukometa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike