Partizanovci već dva dana na društvenim mrežama pišu: "Nikola Karabatić jedan je od nas" (FOTO)

19.01.2022

08:32

0

Autor: 24sedam

Postoji objašnjenje za naklonost najboljeg rukometaša sveta crno-belim bojama

Partizanovci već dva dana na društvenim mrežama pišu: "Nikola Karabatić jedan je od nas" (FOTO)
karabatić - Copyright MN Press

Pred utakmicu na EP u Segedinu između rukometnih reprezentacija Srbije i Francuske ispliavala je na društvenim mrežama jedna arhivska fotografija na kojoj je najbolji svetski rukometaš Nikola Karabatić uslikan u majici sa grbom Partizana i porukom "Evropa je cela crno-bela".

Fotografija je stara jednu deceniju i mlađi navijači se ne sećaju da je te 2012. godine Karabatić došao u Niš kako bi odigrao meč Lige šampiona protiv Partizana.

 

 

Međutim, usput se francuskoj ekipi zagubio prtljag, pa su pred navijače na "Čairu" izašli u opremi pozajmljenoj od domaćina.

To im nije smetalo da pobede crno-bele sa 32:29, a jedan od najboljih na utakmici bio je baš rođeni Nišlija i Francuz iz srpsko-hrvatskog braka.

Drugi rukometni mit o Karabatiću, takođe vaskrsao zbog utakmice dveju selekcija u Segedinu, odnosio se na njegov početak u Nišu. Postoji priča da je mladi Karabatić došao na treninge Železničara, za koji je branio njegov pokojni otac, i da je tada od jednog stručnjaka dobio preporuku da se posveti košarci, jer mu je perspektiva u rukometu nikakva.

 

 

Dok jedni tvrde da je stvar istinita i da u njoj nema preterivanja, čak i da je Karabatića tako savetovao legendarni Tuta Živković, dotle druga strana tvrdi da priča nema veze sa istinom. U raspravi je drugu stranu držao bivši predsednik RSS Velja Marjanović.

- Nikola je imao četiri godine kad su otac Branko (iz Trogira na službi u JNA u Nišu, rukometaš) i majka Rada (Nišlijka, rukometašica) otišli u Francusku. Veze nema - napisao je Marjanović.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike