Zvezdi najčešće sviraju penale u Evropi, Partizan treći u Srbiji

18.01.2022

18:30

0

Autor: 24sedam

CIES rangirao klubove iz 31 lige na Starom kontinentu po broju dosuđenih jedananesteraca

Zvezdi najčešće sviraju penale u Evropi, Partizan treći u Srbiji
20201018npKataiA13 - Copyright MN Press

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) rangirao je klubove iz 31 lige Evrope po broju dosuđenih jedananesteraca, a na vrhu liste našla se Crvena zvezda. Istraživanje statističke kuće iz Švajcarske rađeno je na osnovu podataka sa "InStat"-a a za period od sezone 2018/19. pa sve do početka 2022. godine.

Printscreen/TV Arena sport
 

Crvenoj zvezdi je u ovom periodu penal dosuđivan na svakih 239 minuta igre. Crvenoj zvezdi je tokom jesenje polusezone dosuđeno pet jedanaesteraca od kojih je šampion Srbije tri realizovao, a isti učinak imaju i Čukarički i Spartak. Procenat uspešnosti za ceo period je 75%.

Iza Beograđana našao se Dinamo Kijev sa penalom na svakih 256 minuta, minut manje imaju PAOK i Slavija Prag, pa slede Galatasaraj, Porto, FCSB, Sporting i Šahtjor Donjeck, dok je najviše penala u Ligama petice dosuđeno Mančester junajtedu - na svakih 299 minuta.

Printscreen/TV Arena sport
 

Preseljena statistika u Srbiji kaže da je iza Zvezde najčešće penale izvodio Spartak iz Subotice (341 minut), a zatim Partizan (344 minuta). Čukarički i Spartak su od uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal imali ove jeseni pet penala kao i Crvena zvezda. Četiri puta najstrože kazne izvodili su Partizan, Radnički Niš i TSC.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike