Šta je potrebno Srbiji za drugu fazu EP? Samo pobeda protiv Francuza može uz jedan uslov, u suprotnom mora da se juri i razlika!

15.01.2022

21:53

0

Autor: 24sedam

Kalkulacija je jasna

Šta je potrebno Srbiji za drugu fazu EP? Samo pobeda protiv Francuza može uz jedan uslov, u suprotnom mora da se juri i razlika!
Bogdan Radivojević - Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Rukometaši Srbije propustili su priliku da se „na lakši način“ dokopaju druge faze prvenstva Evrope. „Orlove“ je večeras pobeda protiv Hrvatske sigurno vodila u nastavak takmičenja, međutim „kauboji“ su u balkanskom klasiku bili bolji (23:20) i tako značajno zakomplikovali život izabranicima Tonija Đerone.

S obzirom da su na otvaranju šampionata Hrvati poraženi od Francuske, a da Srbiju u poslednjem meču prve faze kontinentalnog šampionata očekuje upravo duel sa „trikolorima“ mora da se pređe na kalkulacije. A one su u ovom slučaju jasne!

Srbiji je za prolaz dalje potrebna pobeda ili pobeda sa određenom razlikom. Ali, krenimo redom…

Francuzi su Hrvate savladali sa pet golova viška, a „kauboji“ Srbiju sa plus tri. To znači da je „orlovima“ protiv „trikolora“ neophodan trijumf od najmanje dva gola više kako bi u mini tabeli, u krugu sa Francuskom i Hrvatskom, bili na drugom mestu, ispred suseda.

Takođe, Srbiji igra i samo pobeda protiv olimpijskog šampiona, ali pod uslovom da postigne najmanje 26 golova, što je ovoj generaciji nedavno već dva puta polazilo za rukom.

Podsetimo, izabranici Tonija Đerone su u kvalifikacijama za ovaj šampionat bili u grupi upravo sa Francuzima, koji nijednom nisu uspeli da savladaju Srbiju. U Zrenjaninu su „orlovi“ slavili 27:22, dok su u Francuskoj ispustili trijumf u samoj završnici meča, ali su i tada došli do „magične cifre“ postignutih golova – 26:26.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike