Rukometaši sjajni na otvaranju EP! „Ranjeni orlovi“ preleteli Ukrajinu u visokom letu!

13.01.2022

18:24

0

Autor: A. Š.

Izabranici Tonija Đerone fantastično otvorili kontinentalni šampionat

Rukometaši sjajni na otvaranju EP! „Ranjeni orlovi“ preleteli Ukrajinu u visokom letu!
20200111esMarsenic2 - Copyright MN Press

Bravo "orlovi"! Sjajno su srpski rukometaši otvorili prvenstvo Evrope u Slovačkoj i Mađarskoj. Izabranici Tonija Đerone su na startu kontinentalnog šampionata savladali Ukrajinu 31:23.

Iako ih je virus korona desetkovao uoči puta u Mađarsku, srpski rukometaši su se "skupili" i pokazali zavidan nivo rukometa u prvom meču na prvenstvu Evrope. Ujedno, "orlovi" su poslali jasnu poruku najvećim favoritima grupe, Francuzima i Hrvatima, da će "skupo prodati kožu" u borbi za plasman u drugu fazu šampionata.

Briljirao je na golu Bomaštar, u napadu je nezustavljiv bio Kukić, i oni su bili udarni tandem koji se vodio Srbiju do ubedljive pobede na startu EP. Sjajni čuvar mreže je sa sedam odbrana u prvom poluvremenu potpuno demoralisao Ukrajince, koji su sve više popuštali pod napadima "orlova", kojima je maestralno dirigovao Lazar Kukić.

 Koliko toliko Ukrajinci su se držali do sredine prvog poluvremena, kada je krenula furiozna igra Srbije. Pucala je odbrana rivala po svim šavovima, razigrala su se u nastavku meča krila Šotić i Radivojević, pa su "orlovi" već u 46. minutu, posle majstorije Đorđića i gola sa više od pola terena (26:16) mogli da počnu sa pripremama za dva odlučujuća meča u grupi protiv Francuske i Hrvatske.

SRBIJA: Bomaštar (devet odbrana, sedmerac), Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4 (2), Pešić, Radivojević 5 (2), Pešmalbek 3, Kukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2, Cupara (tri odbrane), Ivanišević.

UKRAJINA: Komok (dve odbrane), Terekov (četir odbrane), Zalevskji, Buninenko, Kasai 2, Tiutunjuk 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Doncov 3, Horiha 6, Burzak 1, Bližnjuk, Turčenko 2, Minotskji, Ilčenko 3, Artemenko 1 (1).

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

60. MINUT - KRAJ! Srbija je pobedila Ukrajinu na otvaranju EP - 31:23.

55. MINUT - U završnih pet minuta meča Srbija ulazi sa vođstvom 31:21. Sve je odavno rešeno, čeka se samo konačan rezultat.

51. MINUT - Sjajno izdanje "orlova" na otvaranju EP. Radivojević je vezao tri gola i doneo "orlovima" najvećih plus 12 na ulasku u 51. minut meča - 29:17,

46. MINUT -  Malo opuštanje "orlova" u fazi napada Ukrajinci nisu iskoristili da umanje prednost, pa Srbija u 46. minutu, posle majstorije Đorđića i gola sa više od pola terena ima ogromnih plus 10 - 26:16.

42. MINUT - Bomaštar je upisao svoju 10. odbranu na meču i u 42. minutu ustupio mesto pored stativa Cupari. Srbija na isteku 42. minuta vodi 23:16.

39. MINUT - Dobro su srpski rukometaši odigrali dva minuta sa dva igrača više. Nisu primili gol, dali su jedan i na ulasku u 39. minut imaju ogromnih 22:14.

35. MINUT - Turčenko i Ilčenko vezuju dva uspešna napada Ukrajinaca, ali Sretenović i Marsenić čuvaju "orlovima" plus sedam - 20:13, 35. minut.

31. MINUT - Sjajno je počelo drugo poluvreme. Kukić je doneo "orlovima" novi najveći plus - 18:11, 31. minut.

PRVO POLUVREME

30. MINUT - Srbija na poluvremenu vodi 17:11. Sjajnih prvih 30 minuta na EP "orlova", koji su imali nekoliko junaka u prvom poluvremenu. 

27. MINUT - Pešmalbek i Kukić sjajno sarađuju. Postigli su po gol i održali Srbiji plus pet pred poslednja tri minuta prvog poluvremena.

24. MINUT - Prvi put na meču Srbija ima plus pet. I to u napadu sa igračem manje. Najpre je Bomaštar skinuo zicer Ukrajincima, a potom se Pešmalbek sjajno snašao na crti za 13:8 u 24. minutu.

22. MINUT - Nisu "orlovi" iskoristili igrača više na terenu da uvećaju prednost, ali su Radivojević i Kukić golovima uspeli da sačuvaju plus četiri - 12:8, 22. minut.

19. MINUT - Srbija na ulasku u 19. minut ima prvi put na meču plus četiri, posle gola sa sedam metara Radivojevića - 10:6.

17. MINUT - Igra se gol za gol poslednjih nekoliko minuta. Posle Borzaša, svoj treći gol na meču postiže Kukić. Između njih, gol je dao Tilte - 9:6, 17. minut. 

13. MINUT - Na isteku 13. minuta igre Šotić postiže još jedan gol (treći) sa levog krila. Srbija prvi put na meču ima plus tri - 7:4.

10. MINUT - posle Šotića i Kukić vezuje dva pogotka i održava "orlovima" dva gola prednosti. Drugi put je savladao golmana Ukrajinaca koji su imali prednost igrača više - 6:4, 10. minut.

7. MINUT - Srbija ima plus dva na ulasku u sedmi minut. Dva gola je postigao Šotić, jedan Marsenić u kontri - 4:2.

5. MINUT - Nisu "orlovi" maksimalno iskoristili igrača više na terenu. Ukrajinci su uspeli da održe egal, na ulasku u 5. minut rezultat je 2:2.  Bomaštar je skinuo prvi sedmerac na EP!

3. MINUT - Posle dva i po minuta igre rezultat je 1:1. Gol za Srbiju postigao je Đukić sa sedam metara. 

1. MINUT - Meč je počeo. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike