Hrvati, ipak, prejaki za rukometaše! Hrabri "orlovi" moraju težim putem do druge faze EP!

15.01.2022

21:05

0

Autor: A. Š.

Srbija poražena u balkanskom klasiku

Hrvati, ipak, prejaki za rukometaše! Hrabri "orlovi" moraju težim putem do druge faze EP!
Tan2022-1-15_223240550_5 - Copyright Tanjug/Tibor Illyes/MTI via AP

Rukometaši Srbije moraće težim putem do druge faze EP! Hrabri „orlovi“ nisu razočarali u balkanskom derbiju, ali je Hrvatska, nažalost, bila prejaka - 23:20. Srbiji je sada, za nastavak takmičenja, potrebna pobeda protiv olimpijskog šampiona Francuske.

Nema se šta mnogo zameriti izabranicima Tonija Đerone. Junački su Srbi izašli na megdan favorizovanom rivalu, kojij je tek u drugoj polovini drugog poluvremena uspeo da slomije otpor Srbije.

Na golu je sjajan bio Cupara. Iskusni čuvar mreže je sa 11 odbrana svoj deo posla odradio maksimalno, ali je u odlučujućim momentima zatajio napada. Za razliku od meča sa Ukrajinom, večeras su golgeterski raspoloženi bili samo Radivojević i, koliko toliko, Kukić, što je bilo premalo za iskusniju selekciju Hrvatske, koju su maestralno vodili Čupić (golgeterski - 6 golova) i Cindrić (organizaciono).

Dva isključenja "orlova" u prva tri minuta meča otvorili su Hrvatima vrata za velikih 3:0 već na otvaranju meča. Međutim, Srbija se brzo konsolidovala, zaustavila početni nalet motivisanog rivala i veoma brzo se rezultatski vratila u meč. Bogdan Radivojević maestralno je dirigovao igrom Srbije u napadu. Sa četiri gola u prvom poluvremenu (bez promašaja) bio je najzaslužniji što su "orlovi" u dva navrata imali i minimalnu prednost, ali je mali pad koncentracije u samom finišu prvog poluvremena na kraju skupo koštao Đeronin tim, pošto su Hrvati sa dva gola iz kontranapada na veliki odmor otišli sa plus dva.

Ispostavilo se na kraju da je to bio jedan od presudnih momenata na meču. Jer, koliko god se srpski rukometaši u nastavku meča trudili da još jednom vrate utakmicu u rezultatski egal, "kauboji" su uvek bili barem za ta dva koraka ispred njih, a kada su 15 minuta pre kraja otišli i na najvećih plus četiri bilo je jasno da od iznenađenja Srbije i overe plasman u drugu fazu šampionata neće biti ništa.

HRVATSKA: Pešić (dve odbrane), Marić, Gadža, Ivić, Čupić 6, Musa, Cindrić 3, Šunjić 1 (četiri odbrane), Grahovac, Lučin 5, Jaganjac 2, Ravnić, Martinović 6 (1), Šipić, Glavaš, Jelinić.

SRBIJA: Cupara (10 odbrana, sedmerac), Bomaštar, Borzaš 2, Sretenović, Đukić 2 (1), Pešić, Radivojević 5 (2), Pešmalbek 1, Ilić 1, Kukić 4, Marsenić 2, Šotić, Milosavljević, Orbović 3, Radović, Ivanišević.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

60. MINUT - KRAJ! Hrvatska je pobedila - 23:20.

55. MINIUT - U završnih pet minuta "orlovi" ulaze sa minus tri - 20:17.

53. MINUT - Sedam minuta pre kraja Srbija je na minus tri posle gola Orbovića - 19:16.

50. MINUT - U poslednjih 10 minuta Hrvati ulaze sa plus četiri posle gola Čupića - 19:15.

48. MINUT - Kukić postiže izuzetno važan gol za "orlove" koji ekspresno smanjuju prednost Hrvata - 17:15, 46. minut. Lučin prekida nalet Srbije - 18:15, 48. minut. 

44. MINUT - Izborili su se Hrvati za igrača više, odmah potom i za sedmerac. Martinović je nepogrešiv - 15:12, 42. minut. Pešmalbek za gol Srbije sa igračem manje. Čupić kažnjava grešku Pešmalbeka u dodavanju, posle ukradene lopte - 16:13, 43. minut. Sada "orlovi" imaju igrača više, posle isključenja Martinovića. Nažalost, Đukić pogađa prečku s desnog krila, sve je prethodno odlično odrađeno. Hrvati prvi put na meču imaju plus četiri posle gola Lučina. Kukić je strelac posle brzog centra - 17:14 na isteku 44. minuta meča.

40. MINUT - Dva napada su "orlovi" prokockali za izjednačenje, pa je Cindrić u polukontri kaznio Srbiju - 13:11, 38. minut. Razbranio se na golu "kauboja" Šunjić, vezao je tri uspešne intervencije, pa Čupić donosi Hrvatima najvećih plus tri - 14:11, 40. minut. Đukić postiže izuzertno važan gol sa sedam metara.

37. MINUT - Dobro su "orlovi" iskoristili brojčanu prednost. Đukić je dao gol sa desnog krila, a potom je Cupara upisao još jednu odbranu - 12:11, 37. minut.

34. MINUT - Cupara je spustio rampu! Šesta odbrana srpskog golmana, a potom Borzaš postiže prvi gol u nastavku meča - 11:10, 33. minut. Martinović čuva Hrvatima plus dva. Srbija u naredna dva minuta ima igrača više. 

32. MINUT - Bez golova u prva dva minuta drugog poluvremena.

PRVO POLUVREME

30. MINUT - Hrvati su bolje finiširali prvo poluvreme. "Proturili" su dve kontre i na veliki odmor dolaze s vođstvom 11:9.

28. MINUT - U poslednja dva minuta prvog poluvremena ulazi se s nerešenim rezultatom, posle golova Kukića s jedne i Cindrića sa druge strane 9:9.

25. MINUT - Sjajna je Radivojević u dosadašnjem toku meča. Igra bez promašaja, postigao je svoj četvti gol večeras u 23. minutu rezultat je izjednačen 8:8. 

22. MINUT - Bravo Cupara majsore! Srpski golman brani sedmerac Čupiću, al Hrvati u 22. minutu, preko Jaganjca i Cindrića vraćaju plus - 8:7.

18. MINUT - Prvi put na meču je nerešeno. Radivojević je bio strelac za 6:6, 17. minut sa sedam metara. Srbija uz to ima i igrača više. Marsenić je strelac za prvo vođstvo "orlova" na meču - 7:6, 18. minut.

15. MINUT - Igra se gol za gol. Obrović i Borzaš su bili strelci za "orlove", Lucin je bio precizan za Hrvate, koji na polovini prvog poluvremena vode 6:5.

12. MINUT - Radivojević koristi brojčanu prednost i smanjuje na 4:3 na ulasku u 11. minut meča. Hrvati su kompletni, Martinović im čuva plus dva fenomenalnim golom sa devet metara - 5:3, 12. minut.

10. MINUT - Jaganjac prekida nalet "orlova", koji prvi put na meču imaju igrača više u 10. minutu meča.

7. MINUT - Marsenić u 6. minutu postiže prvi gol za Srbiju na meču 3:1. Auuuu kakva akcija, cepelin Bogdana Radivojevića za 3:2 na isteku 7. minuta igre.

5. MINUT - Na ulasku u 4. minut meča Čupić postiže još jedan gol. Hrvati su maksimalno iskoristili brojčanu prednost na terenu. Marinović donosi Hrvatima tri gola prednosti u 5. minutu meča.

3. MINUT - Neoprezno je Marsenić startovao i posle minut i po igre zaradio prvo isključenje. Ubrzo i Borsaž dobija isključenje, Hrvati 90 sekundi imaju dva igrača više. Hrvati preko Čupića dolaze do početne prednosti na meču - 1:0, 3. minut.

1. MINUT - Meč je počeo. Cupara brani prvi šut na meču.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike