Hrvati desetkovani na Srbiju! Korona ponovo među „kaubojima“!

14.01.2022

18:18

0

Autor: 24sedam

Šušnja i Mihić pozitivni, Mandić ne igra zbog plavog kartona

Hrvati desetkovani na Srbiju! Korona ponovo među „kaubojima“!
profimedia-0652842956 - Copyright Profimedia/Aleksandar Djorovic/Panoramic/Bestimage

Rukometašima Srbije se „crta“ druga faza prvenstva Evrope! Posle ubedljivog izdanja na startu kontinentalnog šampionata protiv Ukrajine, izabranici Tonija Đerone već u subotu (20.30) mogu da overe plasman u narednu rundu takmičenja, pod uslovom da u balkanskom klasiku savladaju Hrvate.

A atmosfera među „kaubojima“ nije nimalo prijatna, pošto se virus korona ponovo „uvukao“ u njihove redove. Na današnjem testiranju pozitivne nalaze dobili su cimeri Leon Šušnja i Lovro Mihić.

- Hrvatska muška seniorska reprezentacija suočila se s novim poteškoćama u Segedinu. Današnje PCR testiranje pokazalo je da je kružni napadač Leon Šušnja pozitivan na Covid-19. Lagane simptome za sada ima Lovro Mihić - objavio je Hrvatski rukometni savez.

Da stvar po Hrvate bude teža, Hrvoje Horvat protiv „orlova“ neće moći da računa ni na Davida Mandića, koji je na uvodnom meču šampionata protiv Francuske dobio plavi karton zbog neopreznog udaranja u glavu Kentina Maea. Posle pregledanog snimka, EHF je odlučio da ga kazni jednom utakmicom suspenzije.

Za razliku od meča sa „trikolorima“, Hrvati će protiv Srbije biti jači za Luku Cindrića i Marina Marića, a iako se selektor Horvat rekao da Domagoj Duvnjak neće igrati protiv naše selekcije zbog problema sa leđima, lekari u Osijeku će do poslednjeg trenutka pokušavati da ga osposobe za okršaj sa „orlovima“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike