"Protiv Srba u Beogradu je bio pakao, nije bilo normalno": Hrvati prave uvod za rukometni derbi na EP

14.01.2022

13:06

0

Članovi zlatnih generacija se prisećaju

"Protiv Srba u Beogradu je bio pakao, nije bilo normalno": Hrvati prave uvod za rukometni derbi na EP
20120127mmVujin07 - Copyright MN Press, arhiva

Približava se utakmica Srbije sa Hrvatskom na Evropskom rukometnom prvenstvu, tako da smo već dobili uvod, koji na plastičan način pokazuje zašto su ovo posebni mečevi.

Bivši hrvatski reprezentativci Ivan Stevanović i Jakov Gojun prisetili su se prethodnih mečeva, a posebno duela sa Evropskog prvenstva u Beogradu, koju su opisali kao "pakao", a, naravno, dodali su i da je Srbija do polufinala tada došla uz pomoć sudija.

Stevanović je izdvojio pobedu od 10 razlike na otvaranju Eura u Splitu 2018, a Gojun pobedu na Igrama u Londonu 2012.

- Draga mi je bila ta pobeda u Splitu, ali još draža mi je ona iz Londona. Tada smo im vratili za sve ono što se događalo u polufinalu Eura u Srbiji. Ta je utakmica bila na rubu ekscesa. Čitav turnir nismo smeli da izlazimo iz hotela, a onda nas je u dvorani u Beogradu dočekalo 20 hiljada njihovih navijača – počeo je Gojun priču.

On je opisao kako je to izgledalo na terenu:

- Ništa se nije čulo. Sudije se nisu čule. Budimo realni, sudije su ih gurale tokom celog turnira, a kad smo mi dobili Francuze u Novom sadu, oni su jedva dočekali da im mi dođemo. Teško je reći da nas je čekala utakmica na rubu života i smrti, ali bila je totalno čudna atmosfera. Šest službenih automobila nas je pratilo do dvorane, toliko je bilo policije, da sam se pitao idemo li na utakmicu ili gde. Ok, uvek ima naboja kad mi igramo, to je tako i tako će uvek biti. Drago mi je da smo im u Londonu pokazali da smo ipak bolja ekipa.

Srbija je tada pobedila 26:22 i plasirala se u finale, gde je izgubila od Danske. Hrvatska je tada osvojila bronzu.

Utakmica Hrvatska-Srbija igra se u subotu od 20.30.

"Orlovi" su u prvom kolu pobedili Ukrajinu, dok su "kauboji" poraženi od Francuza u verovatno najvećem derbiju svetskog rukometa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike