Omraženi Barsin predsednik udario na svoje naslednike: Laporta, mogao si da zadržiš Mesija!

14.08.2021

06:55 >> 09:09

0

Bartomeu posla otvoreno pismo protiv nove uprave Barselone, odgovor se očekuje uskoro

Omraženi Barsin predsednik udario na svoje naslednike: Laporta, mogao si da zadržiš Mesija!
Copyright Đozep Bartomeu/Profimedia, Đoan Laporta/Tanjug

Bivši predsednik Barselone Đozep Bartomeu optužio je svog naslednika u fotelji prvog čoveka kluba Đoana Laportu da je najodgovorniji za odlazak Lea Mesija u PSŽ.

Bartomeu se svom konkurentu i navijačima Barselone obratio otvorenim pismom u kojem je naveo da je uprkos svim nezadovoljstvima vernih pristalica vladavina njegove uprave završen uspešnijim rezultatima nego Laportinim u prvom mandatu od 2003. do 2010. godine koji mnogi smatraju zlatnim godinama kluba

Bartomeu posebno žali što Laporta nije ispunio plan o prodaji udela u nesportskim aktivnostima za 220 miliona eura. Kritikuje ga i što nije brže pregovarao sa igračima o smanjenju plata za 90 miliona evra. Konačno napominje da bi potpisivanje kontroverznog ugovora La Lige sa investicionim fondom CVC moglo doneti 270 miliona eura, što bi omogućilo razmatranje produženja ugovora Lea Mesija.

Još jedna kritika na račun Laporte bio je pomirljiv sporazum u sporu sa Neimarom. Za Bartomeua dokazi su obećavali povoljan ishod procesa za Barsu i zato je postavio pitanje Laporti “zašto ste ovu odluku doneli suprotno interesima kluba“.

Nesumnjivo nezadovoljan ovim saopštenjem za javnost, sadašnje rukovodstvo FK Barselone obavestilo je katalonski radio RAC1 da će odgovor Bartomeu biti objavljen u “narednim danima”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike