Društvene mreže koštale su Bartomeua slobode: Uhapšen bivši prvi čovek Barse

01.03.2021

13:23

0

Doskorašnji predsednik katalonskog giganta isplaćivao milion evra godišnje firmi koja bi ga štitila od napada na društvenim mrežama

Društvene mreže koštale su Bartomeua slobode: Uhapšen bivši prvi čovek Barse
Copyright Profimedia

Španska policija po nalogu suda “13” u Barseloni uhapsila je četiri osobe, među njima i doskorašnjeg predsednika Barse Đozepa Mariju Bartomeua, zbog osnovane sumnje da su umešani u krivično delo korpupcije dok su vodili poslovanje katalondskog sportskog giganta.

Španski mediji pretpostavljaju da je slučaj pokrenut zbog posla sa argentinskim biznismenom Karlosom Ibanjezom, o čemu je je pre tačno godinu dana izvešatavala Kadena SER. Prema tim navodima uprava Barse je plaćala milion evra godišnje kompaniji “I3 Ventures” kako bi ona brinula o imidžu predsednika kluba i upravnog odbora na društvenim mrežama, tako što bi diskreditovala navijače i druge protivnike njihovog načina vođenja kluba. Isplate su vršene putem faktura uvek za iznose manje od 200.000 evra, čime se izbegavala potreba da se traži odobrenje od odbora direktora.

Pročitajte još

Barsa je u saopštenju negirala povezanost sa računima, iako je priznala da “I3 Ventures” na spisku “dobavljača kluba”.  Među uhapšenima su pored Bartomeua bili Oskar Grau, Roman Gomez Ponit i Haime Masferer, ali spekuliše se da su Grau i Ponti već na slobodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike