Održan NBA draft: Siksersi izabrali Petruševa, sin legende Partizana trejdovan

30.07.2021

05:17 >> 15:08

0

Franšize iz najkvalitetnije lige birale

Održan NBA draft: Siksersi izabrali Petruševa, sin legende Partizana trejdovan
Copyright Filip Petrušev, MN Press

Održan je NBA draft, a i ove godine je bilo srpskih košarkaša. Tako je Filadelfija izabrala Filipa Petruševa sa 50. pozicije, a Šarlot Balšu Koprivicu sa 57. mesta. Ali je kasnije Detroit preuzeo sina legende Partizana, osvajača evropske titule, Slaviše Koprivice.

Petrušev (21, 211 cm), član Mege je izabran u drugoj rundi drafta u najkvalitetnijoj ligi sveta, tako da mu nije odmah obezbeđen četvorogodišnji ugovor kao u slučaju , prvih 30. Samim tim, Seventisiksersi mogu da biraju, da li će odmah da potpišu ugovor ili će ga ostaviti na kaljenju u Evropi.

Petrušev je već bio u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je od 2018. do 2020. bio na Gonzagi. U tom periodu je u proseku ubacivao 12 poena, uz 5,4 skoka. Onda se vratio u Srbiju i nastupao za Megu.

U ABA ligi je u proseku beležiio 23,7 poena, 7,6 skokova uz prosečan indeks 28. U Superligi je Mega stigla do finalne serije, a Petrušev je u proseku upisivao 15,8 poena i 6,9 skokova.

Ovim izborom  je postao 13. igrač Mege koji je izabran na NBA draftu. Takođe je jedini košarkaš iz ABA lige koji je izabran na ovogodišnjem draftu.

 

Koprivica (21, 216 cm) je za Florida Stejt igrao prethodne dve godine. Prosečno je beležio 9,1 poen, 5,6 skokova i 1,4 blokadu.

Petrušev i Koprivica su 35. i 36. srpski igrač koji su draftovani.

Kada je reč o prvih pet pikova, Kejd Kaningem je draftovan od strane Detroita, Hjuston je izabrao Džejlena Grina, Klivlend Evana Moblija, Toronto Skotija Barnsa, a Orlando Džejlena Sagsa.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike