Težak skandal: Amerikanci zabranili Špancu da učestvuje na Igrama, Garbahosa se razbesneo! (FOTO)

25.07.2021

20:16 >> 20:18

0

Autor: A. B.

Razlog je nedovoljno zalečena povreda ramena

Težak skandal: Amerikanci zabranili Špancu da učestvuje na Igrama, Garbahosa se razbesneo! (FOTO)
Copyright Printscreen / Twitter

Huančo Ernangomez, mladi španski košarkaš, dobio je zabranu od svog NBA kluba da se pojavi na Olimpijskim igrama.

Ernangomez je planirao da sa Španijom nastupi u Tokiju i napadne jednu od medalja, ali su Minesota Timbervulfsi rešili da ga u tome zaustave.

Razlog je to što se i dalje oporavlja od povrede ramena.

– Mi podržavamo odluke naših stranih igrača da igraju za reprezentacije i drago nam je što Huančo i Košarkaški savez Španije imaju strast u predstavljanju svoje zemlje. Nažalost, radi se o trenutnoj povredi – naveo je Gerson Rosas iz samog vrha Timbervulfsa.

Zbog ovakve odluke Amerikanaca oglasio se čuveni Horhe Garbahosa, bivši košarkaš i trenutno predsednik Košarkaškog saveza Španije.

– Huančo želi da igra na Olimpijskim igrama, ali Huanću to nije dozvoljeno. Imali smo bezbroj medicinskih sastanaka i nikada nam niko nije rekao “Ne”. Naprotiv, dobili smo “Da”. Nemamo problem sa Minesotom ili NBA ligom. Ovo je problem sa ljudima, ne onim iz medicine koji su doneli ličnu odluku da Huanćno ne može da igra. Da, govorim o njihovom predsedniku košarkaških operacija Gersonu Rosasu! – rekao je besni Garbahosa.

Razlog za njegovu frustraciju objasnio je sledećim rečima:

– Tokom pet dana koji smo proveli u Las Vegasu nijedan lekar nije došao da vidi kako je igrač. Dogodio se samo jedan sastanak sa daljinu sa fizioterapeutom koji je pitao Huanća za testove i čestitao mu na oporavku. Četiri sata pred utakmicu sa SAD, održan je sastanak sa doktorima nacionalnog tima i doktorima franšize Timbervulvsa, koji su Huanću i reprezentaciji čestitali na oporavku!

Huančo je bio deo španskog tima koji se pojavio na otvaranju Olimpijskih igara, dok je sliku braće Ernangomez podelio zvanični profil Minesote na Tviteru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike