Novi Pazar gurnuo Zlatibor u Prvu ligu Srbije

23.04.2021

18:20 >> 18:22

0

Autor: Adam Štulić

Novopazarci slavili u Užicu sa igračem manje

Novi Pazar gurnuo Zlatibor u Prvu ligu Srbije
Copyright MN Press

Kada brojčano nadmoćniji više od 70 minuta ne možete da izvučete barem remi, i to na domaćem terenu, ne zaslužujete mesto u elitnom rangu nacionalnog takmičenja. Upravo je to slučaj sa Zlatiborom, koji je porazom u Užicu od Novog Pazara sa obe noge prešao prag Prve lige Srbije – 1:0.

Imali su domaći sve u svojim rukama, od 21. minuta i igrača više, pošto je direktan crveni karton, zbog faula kao poslednji igrač odbrane, dobio Marko Marinković, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Jalolu terensku inicijativu samo su u dva navrata mogli da materijalizuju golom, dok su hrabri Novopazarci nagrađeni za znatno konkretniju igru.

Trenutak odluke odigrao se u 55. minutu, kada je Nikola Vlajković izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane. Čubrakovića je prevario let lopte, pošao je na kontra stranu i nije uspeo na vreme da se vrati, kako bi je sprečio sa završi u njegovoj mreži.

Na kraju Novi Pazar je slavio prvu pobedu u gostima ove sezone, kojom su napravili ogroman korak ka opstanku u Linglong Superligi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike