Da li je zaista došlo do promene u FSS? Pantelić se ne odriče lošeg nasleđa

19.04.2021

19:30 >> 19:55

0

Autor: 24sedam

Šta se dešava u krovnoj srpskoj organizaciji?

Da li je zaista došlo do promene u FSS? Pantelić se ne odriče lošeg nasleđa
Copyright 24sedam/MN Press/FSS

Šta se dešava u sprskom fudbalu i hoće li iko javno istupiti, preuzeti odgovornost ili bar pokušati da objasni trenutno stanje? Afera oko nameštanja utakmica i dalje traje, pojavljuju se nove informacije iz dana u dan i ređaju se mečevi koji su sumnjivi.

Sve što smo za sada mogli da čujemo iz krovne organizacije srpskog fudbala jeste saopštenje oko kazni za pojedine klubove. Koliko je to dobra vest, u smislu slanja jasne poruke, toliko je loše što nema nikakve dalje reakcije niti izjava bilo koga.

Zato se postavlja još jedno bitno pitanje – Da li je zaista došlo do promena u FSS? Podsetimo, nedavno je Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika zbog povezanosti sa određenim kriminalnim aktivnostima i na njegovo mesto je, do izbora novog prvog čoveka, postavljen Marko Pantelić.

Šta tačno trenutno radi nekadašnji proslavljeni fudbaler? Zbog čega se ne oglašava javno i ne pokaže da Savez više nije ničija prćija i da postoji jasan plan za reorganizaciju, sređivanje stvari koje očigledno ne funkcionišu i pokušaj povratka stvari u normalu. Ili se možda još uvek nije odrekao lošeg nasleđa i onoga što je iza sebe ostavio Kokeza? Uz sve to je viđen kako ulazi u Kokezin „Mercedes“ i ostavlja potpredsednika Nenada Bjekovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. I to je izazvalo novu polemiku oko toga da li već sada postoje nove podele u FSS…

MN Press

Sada je ponovo sve na čekanju, prema trenutnom stanju stvari deluje da niko nema nameru da istupi i pokaže bar neku nameru da stavi tačku na aferu koja traje i kojoj se ne nadzire kraj. Izgleda da se čekaju izbori za novog predsednika. Samo je glavni problem sa tim – kada?

– Zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima – naveli su u saopštenju krajem marta.

Od tada ništa. Skupština je bila zakazana za jesen prošle godine, pa je zbog pandemije odložena za mart, sada je usledilo novo odlaganje i to traje u nedogled. Ne spominje se čak ni mesec, a kamoli dan kada bi moglo da se počne sa rešavanjima gorućih pitanja od kojih je svakako jedno od najbitnijih uloga prvog čoveka Saveza.

MN Press

Dakle – hoće li ljudi u Savezu sedeti skrštenih ruku do novih izbora i čekati da se sezona završi? Sezona u kojoj se ređaju sumnjive utakmice. Jedan od najboljih primera je to što su sa kladioničarskih lista prošle nedelje skinute dve superligaške utakmice, dueli između Spartaka i Napretka odnosno Zlatibora i Rada. Uz sve to se sve više priča da Rad i Novi Pazar sigurno neće ispasti iz lige i da je to već „rešeno“, ruku na srce to su čaršijske priče, mada s obzirom na situaciju i dešavanja ni to ne bi bilo iznenađujuće.

Vreme je da neko pokaže reakciju, trenutno je na tom mestu Marko Pantelić. Čovek koji je u igračkoj karijeri često preuzimao odgovornost i da se oglasi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike