Novakov reket nema cenu, čuvaću ga zauvek: Oglasio se dečak koga je Đoković obradovao

19.06.2021

09:21 >> 09:22

0

Novakov reket nema cenu, čuvaću ga zauvek: Oglasio se dečak koga je Đoković obradovao
Copyright Profimedia

Novak Đoković je trijumfom na Rolan Garosu osvojio svoj 19. grend slem trofej u karijeri, ali je osvojio srca celog sveta emotivnom scenom posle finala, kada je prišao jednom dečaku i poklonio mu reket.

Dečak je skakao od sreće, vrištao, na kraju je pustio suzu, a ta scena obišla je ceo svet. Đoković je posle meča objavio da je to uradio kao nagradu za podršku koju mu je dečkić Mateo pružao tokom celog turnira.

Mali Meksikanac se konačno oglasio i ispričao svoju stranu događaja koji je osvojio srca celog sportskog sveta.

– Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo – počeo je Mateo priču za Imagen Deportes.

– Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput “Ti to možeš”, “Nije ništa strašno”, “Dobra strategija, nastavi tako…” i motivisao sam ga da nastavi tako.

Mislio je da samo navija

To je za Matea bilo “obično” navijanje i podrška, ali nije ni slutio da ga Novak čuje i sluša.

– To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje. Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem – kaže Mateo.

Da li je i on teniser?

– Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam taj sport. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSG.

Đoković mu je poklonio reket, ali ga je zamolio da ostane. Posle ceremonije i davanja intervjua vratio, iz torbe je izvukao dva kačketa, jedan je dao svom vernom navijaču, a drugi njegovoj sestri. Matea je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

– Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu “Čestitam, ti si velik” i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati.

Mateov otac preneo je šta taj trenutak znači za njegovog sina:

– To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike