Nole kategoričan: Ne želim da polemišem ko je najbolji svih vremena

17.06.2021

11:18 >> 11:39

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta ima svoj stav po tom pitanju

Nole kategoričan: Ne želim da polemišem ko je najbolji svih vremena
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ne želi da učestvuje u debati koje najbolji svih vremena (GOAT) i da mu je prioritet da u narednom periodu ostvaruje što bolje rezultate.

Prvi reket sveta je osvajanjem Rolan Garosa stigao do 19. grend slema, dok su ispred njega Nadal i Federer sa jednim više trofejom.

Pročitajte još

– Mogu da razumem da je ljudima zanimljivo ko je najbolji na svetu svih vremena, mene ta debata ne zanima. Nisam upoznat sa onim šta pričaju Nadal i Federer, to je njihova stvar, ali ja se ne bavim tim spekulacijama, to ostavljam drugim ljudima koji su u tenisu, ali i navijačima da presude. Mislim da je to pravedno. Moj prioritet je da i dalje osvajam slemove i to me i dalje izuzetno motiviše – poručio je Nole.

Srpski teniser je priznao da mu je izuzetno drago što je ušao u istoriju.

– Ispisujem istoriju tenisa, to me uvek gura i inspiriše. Činjenica da sam jedini koji je uspeo da osvoji po dva puta sve slemove i sve masterse, što je zaista fenomenalno, presrećan sam zbog toga, ali meni nije mesto u debati, i dalje sam aktivan, i dalje gradim svoj autentični put, ja sam na svome. Nastaviću da stremim ka tome da osvajam najveće turnire, jer to je verovatno nešto što se računa najviše, uz istorijski broj jedan.

Đoković je istakao da do kraja godine ima tri velika takmičenja i da mu je to fokus.

– Nema mnogo vremena za slavlje i veselje, želim da dam svoj maksimum na Vimbldonu, US openu i Olimpijskim igrama, to su mi najveći ciljevi do kraja godine. Sve je malo zgusnuto u rasporedu, to nije idealno, ali dobro, nije prvi put da sam u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljam i na koji način izdržavam ovakve napore, fizički, psihički i emotivno – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike