Novak i ekipa mamac za vakcinaciju: US Open zabranjen za one koji se nisu zaštitili (FOTO)

28.08.2021

11:24 >> 11:25

0

Teniserima se ovo neće svideti

Novak i ekipa mamac za vakcinaciju: US Open zabranjen za one koji se nisu zaštitili (FOTO)
Copyright Novak Đoković AP Photo/Patrick Semansky

Isticao je mnogo puta Novak Đoković da se raduje povratku poublike na tribine tokom US Opena, a sada je od organizatora stigla inforomacija koja se verovatno neće svideti ni Đokoviću ni ostalim teniserima.

Iako je bilo najavljeno da će tribine na stadionima u Njujorku biti otvorene za sve zainteresovanje, a igrači očekivali prepoznatljivo navijanje na ovom grend slemu, do toga neće doći.

Odluka je promenjena i usvojena pred sam početak turnira (prvi mečevi na programu su u ponedeljak). Najbolje svetske tenisere na čelu sa Novakom Đokovićem uživo će moći da gledaju samo oni koji su primili vakcinu protiv koronavirusa. Neki su konstatovali i da su Nole i kolege iskorišćene kao neka vrsta “mamca” da bi se što više ljudi vakcinisalo.

Pozadina ove odluke leži u rastu broja zaraženih koronavirusom, pa su organizatori odlučili da na taj način koliko god je moguće smanje širenje svetske pošasti.

Pročitajte još:

Novak Đoković će u 1. kolu igrati sa mladim danskim teniserom koji je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije, a u Njujorku će pokušati da osvoji kalendarski slem, odnosno sva četiri grend slem turnira u jednoj godini, što nije uspeo niko još od Roda Lejvera 1969. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike