Tako je! Srpkinja ušla na US Open: Olga protrčala kroz kvalifikacije u Njujorku (FOTO)

28.08.2021

06:58

0

Drugi grend slem turnir za Danilovićevu

Tako je! Srpkinja ušla na US Open: Olga protrčala kroz kvalifikacije u Njujorku (FOTO)
Copyright Profimedia

Sjajne vesti stižu iz Njujorka. Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb US Opena!

Srpkinja je uspešno prebrodila i treću prepreku u kvalifikacijama i stigla do svog drugog učešća na grend slemu u karijeri. Prethodno je igrala na Australijan openu na početku godine.

Printscreen Instagram/Olga Danilović

Ogla, koja se za turnir pripremala i sa Novakom Đokovićem, u trećem kolu kvalifikacija je za rivalku imala domaću takmičarku, 188. teniserku sveta Kerolajn Dolhajd i posle nešto manje od dva sata borbe uspela da stigne do prvog učešća na US Openu.

Dobro je Srpkinja otvorila meč, osvojila prvi set sa 6:4, a onda je Amerikanka zaigrala na veoma visokom nivou i sa 6:0 izjednačila rezultat. Delovalo je da je sve na strani Olgie rivalke, ali je treći set doneo potpuni preokret i rapsodiju mlade srpske teniserke.

Pročitajte još:

Slavila je Danilovićeva sa 6:2 i već lagano počela sa pripremama za prvo kolo turnira u kom je čeka još jedna domaća teniserka Ališa Parks. Reč je o teniserki koja ima 20 godina i trenutno se nalazi na 246. mestu na WTA listi, pa bi naša teniserka mogla da napravi još jedan korak i plasira se u drugo kolo grend slema u Njujorku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike