Novače, vreme je! Cela Srbija i pola sveta gledaju kako Đoković ispisuje istoriju

11.07.2021

07:29 >> 11:43

0

Neka njih dvojica samo još danas budu ispred tebe

Novače, vreme je! Cela Srbija i pola sveta gledaju kako Đoković ispisuje istoriju
Copyright Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Vreme je! Sportski događaj dana u Srbiji, a i šire, svakako je finale Vimbldona. Novak Đoković igra protiv Matea Beretinija za svoj novi grend slem trofej, ukupno 20.

Ako Đoković bude slavio, izjednačiće se po broju grend slemova sa svojim najvećim rivalima, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Nole bi tako svim kritičarima izbio iz ruke i poslednji argument kojim mu osporavaju titulu najvećeg svih vremena.

Pročitajte još:

Srbin je u svemu ispred njih, bolji je u međusobnim skorovima, ima više mastersa, duže je na prvom mestu ATP liste, ali nekako se svi i dalje drže kriterijuma po broju osvojenih grend slemova. E, pa Đoković danas i do kraja godine ima priliku da ih pretekne.

I Novakovi navijači osećaju da je njihov ljubimac nepravedno zapostavljen. Ako otvorite zvanični sajt Vimbldona, centralni tekst nosi naslov “Može li Beretini da servira šok”. U njemu se govori o sjajnom servisu Italijana, da je do sada odservirao 101 as, kao i da stalno napreduje.

Pročitajte još:

Tek pred kraj se pominje da se Novak bori za 20. grend slem, ali uz opasku da bi to moglo da mu utiče na živce? To piše za mentalno ubedljivo najjačeg igrača na turu trenutno.

Kako god, cela Srbija, svi navijači Đokovića širom sveta će danas od 15 sati biti uz njega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike