Nova bruka Fenerbahčea

17.12.2020

19:51

0

Autor: Adam Štulić

Žalgiris bez milosti prema bivšem prvaku Evrope

Nova bruka Fenerbahčea
Copyright Profimedia

Fenerove muke posle odlaska Željka Obradovića su sve veće. Istanbulski velikan na polovini sezone nije ni bleda senka tima koji je došao na evropski tron, a novi žestok udarac doživeo je u Kaunasu, gde je Žalgiris slavio 99:62 (24:7, 27:24, 30:16, 18:15).

Litvanski šampion je od prvog podbacivanja do poslednjeg zvuka sirene bukvalno gazio izabranike Igora Kokoškova, kojima ni odsustvo Jana Veselog ne može da bude opravdanje za još jednu razočaravajuću partiju u tekućoj takmičarskoj godini.

Pročitajte još

Već posle sedam minuta igre moglo je da se nasluti da se Fener neće dobro provesti u Litvaniji (17:2), a kada je Žalgiris na polovini druge deonice poveo 40:13 bilo je jasno da istanbulskom klubu preti jedan od najtežih poraza u istoriji.

Iako su u drugom delu druge četvrtine pokazali kakve takve znake života, De Kolo i drugovi su u završnici pretposlednjeg kvartala doživeli totalni potop, dozvolivši rivalu da ode na plus 37 – 77:40, pa su do kraja susreta igrali samo da koliko toliko sačuvaju obraz.

Rubit je sa 18 poena bio najefikasniji igrač meča, Grigonis je dodao 12, dok su po 11 postigli Hejes, Geben i Milaknis. U poraženom timu dvocifreni poenterski učinak ostvarili su De Kolo (14), Edi (12) i Pjer (10).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike