Nole više ne može da ćuti na provokacije: Očigledno je šta se dešava, svi to vidimo

05.07.2021

06:56 >> 06:58

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta progovorio o odnosu navijača prema njemu

Nole više ne može da ćuti na provokacije: Očigledno je šta se dešava, svi to vidimo
Copyright Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Novak Đoković za nekoliko sati počeće drugu nedelju na Vimbldonu. Srpski as u osmini finala londonskog grend slema igra protiv Čileanaca Kristijana Garina, i taj meč će otvoriti dan na Centralnom terenu (14.30).

Nažalost, prvi reket planete ne može u potpunom miru da se priprema za pohod na istorijski, 20. grend slem. Posle duela sa Denisom Kudlom u trećem kolu, Nole se ponovo našao na udaru svetske javnosti zbog neprimerenog ponašanja prema delu publike, koja mu, u većini slučajeva, nije naklonjena.

Dosad Novak nije tome želeo da pridaje preveliku pažnju pričom u javnosti, ali izgleda da i njegovom strpljenju polako dolazi kraj. Dan pošto je ostvario podvig jedinstven u teniskoj istoriji, Đoković je morao da priča o stvarima koje nemaju direktne veze sa njegovim teniskim majstorstvom.

– Da budem iskren, ono što se dešava je očigledno. Svi to vidimo. Moram da odigram 90 odsto svojim mečeva s publikom protiv sebe. Ne samo da moram da se suočim s rivalom, nego i sa tribinama – kazao je Nole, dodavši da su retka mesta na kojima ima veću podršku od protivnika.

– To je nešto na šta sam navikao, ali, s druge strane, ja sam čovek sa emocijama pa je normalno da mi se ponekad dogodi da se iznerviram kada me neko provocira. Tamo je bilo nekoliko ljudi, ne želim da ulazim u detalje… Moja reakcija je bila možda eksplozivnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz glave i vratim se na svoje mesto – istakao je Novak Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike