Novak je teniski GOAT? Srbin upravo dobio još jednog velikog aduta, u ovome je jedinstven

02.07.2021

18:30 >> 19:57

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta još jednom ispisao istoriju belog sporta

Novak je teniski GOAT? Srbin upravo dobio još jednog velikog aduta, u ovome je jedinstven
Copyright Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Kada se za nekoliko godina bude podvlačila crta ispod najbolje ere u istoriji tenisa, i kada se između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera bude odlučivalo o najboljem svih vremena, srpski as imaće malu prednost u odnosu na najveće rivale.

Dok juri Španca i Švajcarca po broju osvojenih grend slem titula, prvi reket planete je trijumfom u trećem kolu Vimbldona otvorio još jednu stranicu teniske istorije na kojoj je, u ovom trenutku, usamljen.

Pobedom protiv Amerikanca Denisa Kudle (3:0), Nole je postao prvi teniser koji je ostvario po najmanje 75 pobeda na svakom od četiri grend slema.

Najbolji teniser sveta najuspešniji je bio na Australijan openu (82-8), pobedu manje, ali i sedam poraza više ostvario je na Rolan Garosu, dok je na Ju Es Openu slavio 75 puta, uz 12 neuspeha.

Na putu do šestog trofeja na Otovrenom prvenstvu Engleske, kojim će se, ukoliko naredne nedelje završi u njegovim rukama, izjednačiti sa Nadalom i Federerom po broju trijumfa na najvažnijim teniskim turnirima (20), Nole je ovog petka slavio 75. put na terenima „Ol Ingland kluba“, na kojima je pretrpeo i 10 poraza.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike