Natho prekinuo Partizanovo mučenje u Užicu

20.09.2020

18:55 >> 21:13

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli golom Izraelca sa bele tačke osvojili tri boda protiv Zlatibora

Natho prekinuo Partizanovo mučenje u Užicu
Copyright Promo/M. Todorović/FK Partizan

Partizan je osvojio tri boda na gostovanju u Užicu, savladao je Zlatibor 1:0 (0:0), ali će i posle 8. kola Linglong Superlige pričati o sudijskim odlukama, pošto su dve sporne odluke glavnog arbitra meča Zorana Širokog i njegovih pomoćnika značajno uticale na konačan ishod meča. Prvo, kada je u 30. minutu poništio gol Bojana Matića, zbog ofsajda, a onda i zbog penala dosuđenog za crno-bele 12 minuta pre kraja duela.

Bili su izabranici Aleksandra Stanojevića bolji rival u Užicu, ali terensku inicijativu nikako nisu uspevali da materijalizuju loptom iza leđa golmana Čupića. Predvođeni rastrčanim Lazarom Markovićem crno-beli su bili u konstantnoj pretnji na polovini domaćina, ali nikako nisu uspevali da u poslednjoj trećini terena naprave nešto konkretnije.

Sredinom prvog poluvremena Marković je najpre glavom, a potom i dobrim udarcem sa distance zapretio Zlatiborcima, koji su na najvećim iskušenjima u prvom delu igre bili u 30. minutu. Najpre je mladi Denis Stojković direktno iz kornera pogodio prečku, da bi se posle udarca iz ugla sa druge strane zatresla mreža domaćina, ali je radost crno-belih bila kratog daha. Posle kornera iz desnog ugla, Urošević je glavom vratio loptu na peterac gde se odlično snašao Matić, koji se po oceni pomoćnog sudija našao u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, posle gledanja usporenog snimka ostala je dilema da li je bio u pravu.

Da li je Partizanu opravdano poništen gol? (Anketa)

Nastavili su crno-beli i posle toga sa napadima, ali su u 34. minutu zamalo kažnjeni za neopreznost Vitasa i Asana, koji su na tridesetak metara od gola Popovića izgubili loptu. Đakovac je izašao sam pred mladog čuvara mreže Partizana, koji je istrčavanjem uspeo da skrati ugao i sačuva svoju mrežu.

Već na otvaranju drugog dela igre Stanojević je napravio dvostruku izmenu. Umesto Stojkovića i Matića, na terenu su se našli Stevanović i Sadik, da bi posle promašaja Asana, čiji je pokušaj sa nešto više od deset metara završio pored stative, Smiljanić svoje mesto ustupio Nathu.

Kako se meč bližio kraju Partizan je sve jače pritiskao odbranu rivala. Lazar Marković je bio pokretač gotovo svih opasnih akcija crno-belih, koji su priliku da slomiju otpor rivala dobili u 78. minutu, kada je Široki pokazao na belu tačku posle igranja rukom jednog fudbalera domaćih, ali je, kao i kod poništenog gola Matića, posle gledanja usporenog snimka ostala dilema da li je doneo ispravnu odluku.

Da li je bio penal za Partizan? (Anketa)

Tek, precizan sa 11 metara bio je Natho, koji je tako, posle gola odluke u Moldaviji, kojim je crno-bele odveo u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, doneo saigračima i stručnom štabu neophodan mir pred pripremu duela u Belgji protiv Šarloa.

ZLATIBOR: Čupić, Jezdimirović, Islamović, Anđelković, Glišović, Krstić, Đakovac, Poček (od 60. Vidić), Vladić (od 46. Đokić), Janjić, Vukić.

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Smiljanić (od 58. Natho), Zdjelar, Asano (od 85. Lutovac), Stojković (od 46. F. Stevanović), Marković (od 89. Ostojić), Matić (od 46. Sadik).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike