Najveći srpski talenat napustio Nemačku i Red Bul: Ovu priliku FSS i Piksi moraju da iskoriste!

05.08.2021

21:30

0

Lazar Samardžić nije više pod kontrolom Nemaca

Najveći srpski talenat napustio Nemačku i Red Bul: Ovu priliku FSS i Piksi moraju da iskoriste!
Copyright Profimedia

Godinu dana u Lajpcigu nije oduševilo ni jednog od najtalentovanijih igrača Nemačke, ni njegove poslodavce u Red Bulu. Lazar Samardžić se nalazi pred novim izazovom u karijeri i to po prvi put van granica Nemačke.

On je danas potpisao ugovor sa Udinezeom, prema kojem je Red Bulu pripalo obeštećenje od tri miliona evra. Samardžić je prošle leto došao iz berlinske Herte kao slobodan igrač, pa se i ovakvo obeštećenje može smatrati zaradom, ali ni izbliza tako dobrom kako su u Lajpcigu mislili da će biti jednog dana.

– Veoma sam srećan što sam ovde, pridružujem se odličnom timu i velikoj porodici – rekao je Samardžić na svom predstavljanju.

– Ekipu Udinezea je pojačao novi mladi igrač velike vrednosti. Lazar Samardžić, jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala i Evrope, zvanično je novi igrač Udinezea. Samardžić dolazi iz Lajpciga i potpisao je ugovor koji ga vezuje za Udineze do 30. juna 2026. godine – piše u saopštenju italijanskog kluba.

Samardžić je igrač odličnog šuta levom nogom, veoma brz, sa sjajnim pregledom igre. Odavno je želja ljudi u Fudbalskom savezu Srbije, a ovaj izlazak iz Bundeslige mogao bi samo da im pomogne u nameri da ga stave pod našu trobojku.

Prošao je sve selekcije Nemačke, a poslednji put je nastupao za U20 reprezentaciju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike