Iz FSS poručuju: Razgovaramo sa porodicom Samardžić, želimo Lazara među "orlovima"

07.10.2020

16:10 >> 21:06

0

Cilj FSS je da najtalentovaniju decu srpskog porekla iz Evrope privuku da igraju u dresu našeg nacionalnog tima

Iz FSS poručuju: Razgovaramo sa porodicom Samardžić, želimo Lazara među "orlovima"
Copyright Profimedia

Koordinator mlađih selekcija FSS Goran Grkinić objasnio je u intervjuu za zvanični sajt kako se Dejan Tetek iz Redinga našao na spisku selektora U19 Milana Lešnjaka. Grkinić se osvrnuo i na slučaj Lazara Samardžića, koji je nedavno iz Herte prešao u RB Lajpcig, ali i dalje se u FS Nemačke ozbiljno razmišlja o njemu kao članu njihovih reprezentativnih selekcija.

Dejan Tetek je igrač koji je do sada nastupao za sve mlađe selekcije Engleske, zabeležio je tri nastupa i za mlađu omladinsku (U18) reprezentaciju Engleske. Porodica je izblegla iz Dalmacije za vreme „Oluje“ i otišla u Englesku gde se Dejan rodio. Kontaktirali smo ga preko Veljka Paunovića i kada je čuo, odmah je izrazio želju da igra za Srbiju, svestan da će možda imati problema jer je već zabeležio nastupe za njihovu mlađu omladinsku selekciju – rekao je Grkinić.

Skauti FSS dosad su uspeli da pronađu preko 100 dečaka koji su rođeni u inostranstvu, a mogli bi da zaigraju u dresu Srbije.

– U dogovoru sa sportskim direktrom Vladimirom Matijaševićem mi smo još u februaru krenuli da našu decu koja igraju za Austriju, Švajcarsku, Nemačku i ostale zemlje vratimo pod našu zastavu. Do tada smo mesecima skautirali i skupljali podatke o našoj deci iz dijaspore, prikupili više od 100 imena. I polako se taj trud isplaćuje, istina usporila nas je malo korona, ali raduje nas da su sada pod kapom reprezentativnih selekcija Srbije Goran Babić iz Sautemptona (generacija 2003.), Trifunović i Stevanović iz Ciriha (2004.) koji već igraju kod selektora Saše Ilića, kao i Ilić iz Forune Dizeldorf, odnosno Stevanović (Austrija, Beč) i Milosavljević (Admira), pa Džodić iz Monpeljea koji je generacija 2005.

Kako trenutno stvari stoje, najveće pojačanje Srbiji bi moglo doći iz Lajpciga:

– Ima na tom spisku još nama veoma interesantnih igrača, kao što je Lazar Samardžić iz Lajpcija sa čijom porodicom razgovaramo i nadamo se da će igrati za Srbiju. U fokusu je još nekoliko igrača, ali ne bih sada o njihovim imenima, jer nastupaju za reprezentacije ozbiljnih nacionalnih saveza, jakih reprezentacija – završio je Grkinić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike