Najbolja srpska bokserka otkrila ko joj je uzor i kakvu poruku ima za devojke

28.05.2021

11:33 >> 12:23

0

Autor: Milan Nastić

Od malih nogu voli borilačke veštine

Najbolja srpska bokserka otkrila ko joj je uzor i kakvu poruku ima za devojke
Copyright Promo/Privatna arhiva

Nina Stajković iz Niša jedna je od retkih devojaka koja se opredelila da trenira boks, ona osvaja brojne medalje i učestvuje kako na takmičenjima u Srbiji tako i u inostranstvu.

Ovaj sport je zavolela gledajući često sa ocem borilačke sportove na televiziji.

– Oduvek su se kući pratili borilački sportovi, sa ocem sam gledala mečeve boksa i kik boksa i na televiziji, ali smo često odlazili i da gledamo uživo mečeve,već sa osam godina upisala sam kik boks i tada me je trener jedva primio zbog godina – kaže Stajković.

Pročitajte još

Ona kaže da je planirala da se bavi samo kik boksom, ali da su treneri videli njen talenat i usmerili je na boks.

– Upočetku mi to nije odgovaralo, nekako sam više volela kik boks, ali sada vidim da nisu pogrešili, zaista uživam u ovom sportu. Volim da treniram i nikada mi nije teško iako treninzi mogu da budu naporni i intezivni, pogotovo pred najavljeni meč ili takmičenje, ali mene taj sport potuno ispunjava.

Nina Stojanović je dodala da se nikada ne boji protivnice, bez obzira na to što su nekada veće i snažnije od nje.

– Imam tremu pred početak meča, ali se nikada ne bojim, jedino što me plaši je da neću pokazati sve što znam, ali čim uđem u ring sav strah nestaje i dajem sve od sebe.

Njen dan se uglavnom svodi na treninge i na školu, kako kaže, ne ostaje joj mnogo vremena za druženje, ali podršku svojih drugova i drugarica iz škole ime, svi navijaju za nju, bodre je i raduju se njenim uspesima, sada je pred maturom, a nakon toga razmisliće i o studijama.

Promo/Privatna arhiva

– Potrebno je mnogo vežbanja, treniranja, odricanja da bi se ostvario uspeh u ovom sportu kao i u svakom sportu ali i to ima svoju drugu stranu, dosta sam putovala u inostranstvo, upoznala bokserke iz drugih zemalja, sa različitih kontinenata – istakla je srpska bokserka.

Kako dodaje, jedna od najdražih nagrada joj je osvajanje drugog mesta na Evropskom prvenstvu za juniore 2018. godine.

– Sada sam promenila klub, vratila sam se u BK „Naisus,ove godine nemam mečeve , takva su pravila, ali treniram naporno i od sledeće godine ponovo krećem sa takmičenjima.

Ona smatra da boks nije isključivo muški sport i da je ženski boks u ekspanziji i poručuje devojkama da pokušaju da se bave ovim sportom, možda će se neka od njih pronaći i nastavite profesionalno da se bavi boksom.

– Meni je uzor bio Muhamed Ali , bila sam fancinirana njegovim radom, načinom na koji se bori u ringu, zbog njega sam i počela da se bavim boksom – zaključila je Nina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike