Nađ se prisetio mraka na "Marakani": Hrvati su se okupili kao ovčice u toru kada uđe vuk

18.07.2021

18:28 >> 19:10

0

Nekadašnji reprezentativac pričao o brojnim temama

Nađ se prisetio mraka na "Marakani": Hrvati su se okupili kao ovčice u toru kada uđe vuk
Copyright Albert Nađ, MN Press

Nekadašnji reprezentativac Albert Nađ se prisetio se brojnih dešavanja iz karijere, a upitan je i za komentar nedavnog neuspeha nacionalnog tima

– Igrači su jedini i osnovni krivci za neodlazak na Evropsko prvenstvo – rekao je Nađ gostujući na TV Arena sport, u emisiji “Kao nekada”.

Nekadašnji reprezentativac smatra da je Srbija imala “sve na dlanu” u baražu, gde je igrala protiv Škotske i izubila na penale.

– Uvek smo imali vrhunske igrače koji su igrali u najvećim klubovima, u kojima su bili i zvezde. Na našu veliku žalost, poslednje Evropsko prvenstvo smo videli 2000. godine, iako se i tada nismo proslavili.

Postoji to nešto u nama igračima, kada dođemo na velika takmičenja i ono krene, mi ne napravimo nikakav rezultat. Tako je godinama, godinama unazad – kazao je Nađ uz nadu da će reprezentacija izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, potom i na evropsko 2024. godine, kako bi stekla kontinuitet.

Dodao je da je njemu uvek bila čast da igra za reprezentaciju.

– Meni je uvek bila izuzetna čast kada me pozovu u nacionalni tim, da predstavljaš naciju. Neko te ne voli, neko te voli, to stoji. Ja sam igrao na korektnom nivou. Bilo je dobrih i nešto lošijih utakmica, ali niko za borbu nije mogao da mi zameri – rekao je Nađ.

Pintscreen/TV Arena sport

Nađ se prisetio i nekih stvari tokom karijere u reprezentaciji, poput duela sa Hrvatskom kada je nestala struja u Beogradu, a potom i revanša u Zagrebu.

– Joj… Hrvatske kad je nestalo struje. Ne znam ko se više uplašio, mi ili oni. Znam samo da su se oni okupili kao ovčice u tor kada uđe vuk. Peđa (Mijatović) je igrao sa (Davorom) Šukerom, ja sam u Betisu igrao sa (Robertom) Jarnijem. Sećam se kad mi je (Dario) Šimić prišao i rekao: “Stari, šta je ovo.” Kažem mu: “Ništa, ćuti, stani ovde dok ne vidimo šta je”.

Još kad smo ušli u tunel, tek se tu ništa ne vidi! I onda, sećam se kad je Jokan (Slaviša Jokanović) u datom trenutku rekao: “E, sad je vreme.” A oni u još većoj frci… to su neke anegdote… Ali, revanš u Zagrebu mi je bila najlakša utakmica u karijeri. Znali smo da ništa ne sme da nam se desi, jer bi oni bili počišćeni iz evropskih takmičenja, a mi nismo imali šta da izgubim

Govorio je i o periodu iz Partizana, sa kojim je 2003. godine ušao u Ligu šampiona, putu do grupe i čuvenim duelima sa Njukaslom, kao i utakmicama sa Real Madridom, Portom i Olimpikom. Nađ je naveo da smatra da je Partizan tada mogao da osvoji još više bodova i da kao trećeplasirani prođe u tadašnji Kup UEFA.

Bilo je reči i o neslavnom duelu sa Artmedijom i eliminacijom crno-belih u kvalifikacijama 2005. godine.

Albert Nađ je posle igračke karijere jedno vreme bio i funkcioner u Partizanu, a sada radi kao trener filijale crno-belih Teleoptika.

– Kada sam krenuo u školu za trenere, tek onda sam shvatio koliko o fudbalu ne znam ništa. To sam stalno govorio iskusnim trenerima koji su nam predavali. Sve što znamo kao igrači, sasvim je druga slika kada stojite van linije terena – konstatovao je Nađ.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike