Muta Nikolić za 24sedam: Otkriću vam tajnu zbog čega sam se šatirao

12.02.2021

17:22 >> 19:18

0

Autor: Milan Nastić

Trener Vojvodine o velikoj pobedi protiv FMP-a, dešavanjima na Kupu Radivoja Koraća i željama u nastavku takmičenja

Muta Nikolić za 24sedam: Otkriću vam tajnu zbog čega sam se šatirao
Copyright MN Press

Tako to rade majstori! Miroslav Muta Nikolić je ponovo u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Njegova Vojvodina je prvog dana takmičenja na završnom turniru u Novom Sadu nadigrala FMP (73:67) napravivši prvo i jedino iznenađenje u prvim eliminacionim utakmicama.

Već na početku razgovora za 24sedam, trener kluba iz Novog Sada, otkriva da je posebno ponosan što je pobeda nad timom iz ABA lige izvojevana bez pomoći stranih igrača.

Mi smo sa našim snagama tokom čitave sezone i jedini smo koji nemamo strance u ekipi. Čak desetorica momaka su iz Novog Sada ili okoline. Oni osećaju pripadnost, a onda i rezultati dolaze, jer znaju za šta se bore. Pobornik sam da u Košarkaškoj ligi Srbije igraju samo domaći igrači. Dakle, ne kao što je sadašnja situacija kada dosta ekipa ima strance u svojim redovima. Oni uzimaju mesto našim igračima, a da po kvalitetu nisu bolji – počinje svojim dobro poznatim i nekoliko puta izrečenim stavom Nikolić.

MN Press

Iskusni stručnjak ističe da su ambicije Vojvodine da se plasira u ABA ligu 2 i da ostvare što bolji plasman u KLS ligi.

Trenutno smo drugi i to nam omogućava da sledeće sezone igramo drugu regionalnu ligu, a što ne bi pokušali da se domognemo i ABA lige 1. Imamo odlične igrače, veliki broj talenata i mogu da budem ponosan što treniram ove momke.

Miroslav Nikolić, poznat kao veliki motivator, nema dilemu da ovaj tim ima “hemiju”.

Uvek se trudim da budem opušten sa igračima i da napravimo odličnu atmosferu. Sa ovim momcima sam napravio sjajan odnos. Međusobno se se poštujemo i to je najvažnije za svaku ekipu – kazao je popularni Muta.

Srpski trener je priznao da je čak promenio imidž, a kako je rekao, pošto radi sa mladim igračima, mora i on da bude mlad.

Moram da se prilagodim okolnostima. Oni su mladi, moram i ja da budem mlad. Čak sam se i šatirao. Pratim trendove ili je možda i ova situacija i bolest koju sam prošao uticala da izgledam bolje. Ko zna, sve je moguće. Bitno je da se ja osećam dobro. To je najvažnije.

Muta se osvrnuo i na polufinalni meč sa Megom (subota, 18.30, Arena sport 1).

Biće teško, svesni smo da igramo protiv ekipe, koja je možda i najozbiljniji kandidat za osvajanje Kupa. Igraju odlično, imaju sjajne pojedince. Pre svega tu mislim na Petruševa, mada su i ostali imaju kvalitet. Nisu slučajno u vrhu ABA lige. Izuzetno poštujem sve što su uradili u dosadašnjem delu sezone. Na nama je da igramo hrabro, da pokušamo da neutrališemo njihove najbolje igrače i da se nadamo pobedi. Veoma je teško za nas da igramo u ovom ritmu na dva dana, ali verujem u ove momke. To su do sada mnogo puta pokazali da znaju da igraju košarku. Nema razloga da tako ne bude i sutra – poručio je iskusni stručnjak.

Srpski stručnjak žali što Novosađani nemaju priliku da uživo prati mečeve Kupa.

Nemaš osećaj da si domaćin, a da ima publike to bi bila prednost za nas. Mogu da zamislim kako bi bilo da nas bodri 5.000 ljudi. To bi bila sasvim drugačija priča. Ovako ne može ni da se kaže da imamo prednost domaćeg terena.

Pročitajte još

Miroslav Nikolić ističe da između Mege i Zvezde treba tražiti favorita za osvajanje Kupa Radivoja Koraća.

Teško je predvideti favorita u ovakvim takmičenjima. Zvezda nije došla u najjačem sastavu, ali su odigrali dobar meč protiv Radničkog. Videćemo kako će to funkcionisati u nastavku Kupa. Mega je ozbiljna ekipa, za mene i možda broj jedan za osvajanje ovog takmičenja. Partizan ima ambicije, ovo im je možda i jedina šansa da stignu do trofeja i siguran sam da će sve da urade da ga osvoje. Biće zanimljivo da vidimo ko će se u nedelju uveče radovati – zaključio je za 24sedam Miroslav Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike