Prvo iznenađenje u Novom Sadu: Vojvodina srušila FMP

11.02.2021

17:59 >> 18:11

0

Autor: M. R.

Ekipa Miroslava Nikolića slavila u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća - 73:67

Prvo iznenađenje u Novom Sadu: Vojvodina srušila FMP
Copyright MN Press

Vojvodina je priredila prvo iznenađenje na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća. Ekipa Miroslava Nikolića je uspela posle odlične partije da eliminiše abaligaški tim FMP – 73:67 (19:20, 13:18, 12:20, 23:15). Ekipa iz Železnika je bila daleko od svog nivoa, a to su razigrani momci iz Novog Sada znali da kazne. Naredni protivnik im je ekipa Mege u polufinalu u subotu.

Vojvodina je istrčala na domaći teren veoma motivisana da napravi iznenađenje protiv FMP, u čijem sastavu nije bilo Lazarevića i Pecarskog. Odmah je želela da pokaže protivniku iz ABA lige da im mesto među četiri najbolja nije zagarantovano. Držali su kontrolu igre u svojim rukama izabranici Miroslava Nikolića, odlično ih je predvodio Krsto Bjelica, pa su zahvaljujući boljem izdanju od rivala posle 20 minuta vodili – 38:32.

Pročitajte još

FMP je u prethodnom periodu ponovo iskočio iz takmičarskog ritma zbog problema sa virusom korona, a to je ostavilo traga na njihovu igru. Mučili su se “panteri” u napadu, nije ih šut uopšte služio… Novosađani su im dodatno otežavali čvrstom i agresivnom odbranom.

I u trećoj deonici Vojvodina nije popuštala, pa je 11 minuta pre kraja povela sa 56:44 posle odličnih poteza u napadu Dušana Beslaća. Gaćeša je doneo do tada najveće vođstvo od plus 14 pred kraj treće četvrtine (58:44).

Pokazao je FMP reakciju, uspeo da poveže neke konce u ofanzivi, ali nije to bilo dovoljno da se poremete domaći. Imali su više prilika da se približe i učine završnicu neizvesnom, ali su uglavnom tada bili neprecizni u šutu iz daljine. Posebno nije išlo Filipu Čoviću, koji nije pogodio nijednu trojku iz deset pokušaja.

Vojvodina je u finišu bila sasvim mirna, sigurnim koracima je išla ka polufinalu. Kada je Rakićević zakucao 52 sekunde pre kraja i pogodio dodatno bacanje za – 73:61, bilo je sve sasvim rešeno. Skočili su sa klupe svi igrači, videlo se koliko im trijumf znači… Kao nagradu za dobru i požrtvovanu igru dobili su još jedan meč na turniru – polufinale sa Megom u subotu.

FMP: Čović 9 (10-0 za tri, 4sk, 7as), Izundu 2 (5sk), Radovanović 7 (9sk), Nenadić 11 (4sk), Radonjić 8 (4as), Hends 5, Simović, Šešlija, Popović, Vasić 1, Macura 7 (4sk), Đorđević 17 (6sk).

VOJVODINA: Nikolić, Marić 3, Bjelica 15, Jovović, Savić 7 (11sk), Beslać 19 (7sk), Nedeljkov, Gaćeša 15 (6sk), Mirotić, Rakićević 4 (10sk, 5as), Zarić 2, Ljubičić 8 (5sk, 4as).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike