"Uz jednu korekciju mi možemo i do ABA lige"

11.02.2021

18:35 >> 19:12

0

Autor: M. R.

Miroslav Nikolić i Stefan Savić o pobedi protiv FMP

"Uz jednu korekciju mi možemo i do ABA lige"
Copyright MN Press

Veliku pobedu ostvarili su košarkaši Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. Novosađani su uspeli da naprave iznenađenje protiv ekipe FMP, koja je na papiru bila favorit – 73:67.

– Čestitao bih mojim momcima na želji da pokažu talenat – istakao je Nikolić. – Meni je bilo važno da odigramo dobru utakmicu, jer stvarno možemo sa ovom selekcijom da iznenadimo i jačeg protivnika. Otprilike je isti kvalitet igrača FMP i Vojvodine, ali oni su u prednosti jer su odigrali mnogo kvalitetnijih utakmica u ABA ligi. Pala je jedna ekipa iz ABA, a mi iz KLS se borimo da uđemo u ABA 2 ligu. Ovaj tim je pokazao da može da može da igra kvalitetnu košarku. Uz jednu korekciju možemo i u najjaču ABA ligu. Nećemo da poletimo, tek godinu dana radimo zajedno. Želim da pohvalim moj stručni štab koji odrađuju maksimalan posao, igračima hvala na strpljenju jer mene treba izdržati, jer sam ja težak čovek. Moram da ih ubedim da su oni stvarno kvalitetni… Pohvalio bih sve iz Uprave, posebno predsednika Kuzmanovića koji se trudi i daje finansije da ovaj klub uspe, u sklopu grada.

Pročitajte još

Naredni protivnik je u subotu ekipa Mege, koja je u prvom četvrtfinalu slavila protiv Mladosti iz Zemuna.

Pitanje je koliko naša ekipa može, imamo povređenih igrača, koji su stisnuli zube da bi odigrali. Mislim na Beslaća i Savića, pitanje je koliko mi možemo u kontinuitetu da odigramo. Borićemo se protiv Mege, oni su stvarno kvalitetni, dobro trče. Više će priliku da dobiju igrači koji su sedeli na klupi – završio je Nikolić.

Veoma srećan posle trijumfa bio je i igrač Vojvodine Stefan Savić.

Istorijska, velika pobeda za naš klub. Čestitam celom stručnom štabu, mojim saigračima i Upravi. Mi smo se nadali i verovali smo u ovo. Čini mi se da se sve poklopilo danas da pobedimo ekipu FMP. Svaki igrač je dao sve od sebe. Imamo dva dana da se pripremimo za Megu, da se oporavimo – zaključio je Savić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike