Momir Ilić o dolasku na klupu Vesprema: Znam, vidim i čujem da postoji puno različitih mišljenja

09.07.2021

06:35 >> 21:46

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji kapiten orlova pun optimizma ulazi u novu ulogu

Momir Ilić o dolasku na klupu Vesprema: Znam, vidim i čujem da postoji puno različitih mišljenja
Copyright Momir Ilić foto: Profimedia/Benjamin Nolte/dpa

Godinama je Momir Ilić bio stub rukometne reprezentacije Srbije. I kada su mnogi iz ovih ili onih razloga otkazivali poziv pod nacionalnu zastavu Moša je bio predvodnik tima, za šta je nagrađen mestom u klupskim istorijama evropskih velikana Kila i Vesprema.

Upravo je mađarski gigant, u kojem je srpski „bombarder“ završio sjajnu igračku karijeru, odlučio da mu pruži priliku da podjednakim sjajem zablista i na novom pozivu – trenerskom.

– Bio je jedinstven osećaj kada sam dobio poziv. Kada vas Vesprem traži da budete glavni trener, to je fantastičan trenutak. Ogroman je izazov, ali je još posebniji jer sam šest godina igrao za ovaj klub, potom i dve godine radio u omladinskom sistemu. Kao da je veliki san i i prvi korak na zajedničkom putovanju. Taj poziv je nešto najviše što u životu može da dobije trener u razvoju. Zahvaljujem klubu na poverenju – kazao je Ilić.

Mladi strateg je otkrio i kako je tim reagovao na njegovu promociju.

– Razgovarao sam sa svim igračima. Znam, vidim i čujem da postoji puno različitih mišljenja, ali apsolutno sam siguran da su svi dovoljno profesionalni da se nose sa tom situacijom. Radiću na tome da se zajednički vratimo na pravi put. Jasno je da se u jednoj stvari slažemo, a to je da se za svoje ciljeve moramo boriti zajedničkim snagama, kao tim, kao porodica. To je jedini način da se uspe.

Kazao je Ilić kako je klub prepoznao da je sada pravi trenutak da se nekoliko mladih igrača „gurne u vatru“ i da je na njemu da im pronađe mesto u sistemu i obezbedi vreme za igru, otkrivši da neće previše menjati način na koji je Vesprem dosad igrao.

– Okosnica ekipe godinama igra španski stil i naravno da verujem u taj sistem. Možemo mi da igramo skandinavsku ili jugoslovensku taktiku, ali kao trener uvek morate da „kuvate“ s onim čime raspolažete. Najvažnije je biti uspešan – kazao je Moša i naglasio koji će biti njegov glavni zadatak kao trenera.

Pročitajte još

– Moramo da radimo zajedno, kao tim, kao velika porodica, na zajedničkim ciljevima. Naravno, to uključuje klub, navijače, grad… Računamo na njihovu podršku, tražimo njihovo poverenje, jer će ovi igrači učiniti sve da pobede. Dobro ih poznajem, velika mi je prednost što sam s njima bio u svlačionici prošle godine, znam kako razmišljaju. Važno je da ono što radimo na zajedničkom putovanju, radimo kao porodica – ponovio je Momir Ilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike