Miroslav Tanjga za 24sedam: Zvezdin meč na "San Siru" mora nas naučiti da više cenimo sebe

26.02.2021

14:40 >> 14:53

0

Član stručnog štaba Bolonje i dugogodišnji saradnik Siniše Mihajlovića objašnjava igru Crvene zvezde na San Siru

Miroslav Tanjga za 24sedam: Zvezdin meč na "San Siru" mora nas naučiti da više cenimo sebe
Copyright Profimedia

Član stručnog štaba Bolonje Miroslav Tanjga ističe da je prava šteta za srpske navijače što nemaju češće priliku da gledaju domaće igrače u direktnim duelima sa svetskim klasama, jer bismo ubrzo i sami shvatili da i kod nas gledamo igrače najvišeg nivoa. Ova spoznaja bi nam pomogla da sebe više cenimo, kaže član generacije Crvene zvezde iz Tokija 1991. godine, dok pokušava da objasni dominaciju Mirka Ivanića u duelima sa igračima Milana na San Siru.

Mislim da su sinoć ostali tužni i oni koji su pred početak meča bili neutralni. Zvezda nije uspela da eliminiše Milan, ali ostaje zapisano kao činjenica da su igrači naše ekipe bili ravnopravni u 180 minuta sa Milanom, čak i bolji na njihovom terenu. Bile su to dve odlične utakmice, taktički i igrački odrađene besprekorno, u kojima je najteže bilo ubediti ekipu da može biti ravnopravna i protiv Milana. Kada su igrači shvatili da taj rival nije strašan i da ne postoji nijedan razlog zbog kog se ne bi nadigravali s njima, dobili ste onakvih 90 minuta na “San Siru”. Ništa, šta da radimo, nije se uspelo ove godine, ali nama koji volimo Zvezdu ostaje da se nadamo u to da će uprava sačuvati ovaj tim na okupu i da će sledeće godine ovi igrači biti spremni da naprave bar korak više u odnosu na ovu sezonu – rekao je Tanjga za 24sedam.

Kako objašnjavate onu dominaciju Mirka Ivanića u odnosu na bekove Kalabriju i Dalota?

– Ivanić je i u Beogradu odigrao jednu fenomenalnu utakmicu i za mene to nije nikakvo iznenađenje. Prava je šteta da ljudi u Srbiji nemaju priliku da gledaju sve te naše fudbalere češće u duelima sa svim tim svetskim igračima, jer bi tako shvatili da i kod nas igraju svetske klase. Tako bi naučili da više cenimo sebe i svoje fudbalere, a siguran sam da bismo još boljeg Ivanića videli da je bio potpuno spreman. Koliko znam on je proteklih sedam dana slabo trenirao ili nije uopšte, pa je i to uticalo da ne bude još jači i bolji.

Profimedia

Šta biste rekli Marku Gobeljiću da ste njegov trener?

– Sigurno mu se ne bih obratio rečima navijača na društvenim mrežama. Ne mogu da prihvatim vređanje dečka koji se pošteno borio, izašao je da igra na poziciji levog beka koja nije njegova, i dao je sve od sebe. Kažu, napravio je penal. Pa, je’l namerno igrao rukom? Drugi žuti karton dobio je prestrogo, od sudije koji je na kraju pokazao da nema takta, ni osećaja za nekakvu pravdu. Pa, ako je suđeno da Milan primi gol iz poslednjeg udarca na gol posle kornera, pa dozvoli da se izvede i taj korner. Niko mu ne bi tražio da produži utakmicu za ne znam koliko, ali ostavi taj jedan prekid, nagradi tim koji se pola sata bori sa igračem manje, jer si se prestrogo uhvatio za žuti. Nemojte, molim vas, da tražite krivca i da ga u Gobeljiću nalazite. Na taj način se devalvira igra i učinak cele ekipe.

Pročitajte još

Zašto je Milanov vezni red delovao tromo?

– Ne znam da li je pored Zvezdine igre ova tema baš toliko zanimljiva za vaš tekst. Milan je jedna vrhunska ekipa, sa svim svojim vrlinama i manama. Možda su sad u igračkoj i rezultatskoj krizi, jer poraženi od Specije glatko, protiv Intera takođe, a svi smo ih videli na delu sa Zvezdom. Na redu im je meč sa Romom i nije im laka pozicija, ali činjenica je da su imali dug uspon igre i forme, a da se trenutno nalaze u padu.

Šta treba da očekujemo od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora?

–  Samo najbolje! Mi imamo izuzetnu grupu mladih, veoma kvalitetnih fudbalera, koje neko mora staviti u funkciju kolektiva i zajedničkog uspeha, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar. Ja verujem da je to Piksi u stanju da uradi i ovde nema mesta pesimizmu. Navijači i mediji, svi moramo u tome da učestvujemo. Pokažimo igračima da verujemo u njih, jer nema razloga da ne budemo optimisti. Portugal jeste snažan rival, ali je pobediv – zaključio je Tanjga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike