Lepa Srpkinja postaje fudbalski "superagent": Na pregovorima sa Laportom priznala da voli Zvezdu

18.06.2021

14:04 >> 10:39

0

Elena Avramović, mlada Srpkinja iz Francuske radi kao fudbalski agent u VV Consulting iz Monaka, vlasništvo Vadima Vasiljeva

Lepa Srpkinja postaje fudbalski "superagent": Na pregovorima sa Laportom priznala da voli Zvezdu
Copyright Đoan Laporta, Elena Avramović/Privatna arhiva

Mino Raiola, Žorž Mendeš, Pini Zahavi, poznati su kao fudbalski super agenti… Vreme je da svet dobije i super menadžerku, a jedna Srpkinja hrabro gazi po terenu gde su oduvek muškarci bili neprikosnoveni!

Ona se zove Elena Avramović. Srpkinja, rođena i školovana u Francuskoj, preko deceniju i po živi i radi u Monaku, a poslednje dve godine profesionalno je vezana za agenciju “VV Consulting”.

Elena Avramović i Vadim Vasiljev/Privatna arhiva

Njen osnivač je Rus Vadim Vasiljev, nekada prvi saradnika Dimitrija Ribolovljeva, ruskog multimilionera i vlasnika FK kluba Monako, koji sada gleda na fudbal iz ugla nekog ko vodi karijere fudbalerima.

Elena ima priliku da sarađuje sa Seržom Orijeom iz Totenhema, Sualiom Mejteom iz Milana, bivšim zvezdašem Damijenom Le Talekom iz Monpeljea. Kao moguću fudbalsku zvezdu Evrope vidi svog klijenta, 19-godišnjeg Adila Tauija iz Tuluza.

– Volim ovaj posao i njegovu dinamičnost, ali moram reći da se stvarno mnogo radi. Tu su ugovori, svaka tačka se dobro analizira po nekoliko puta, pa kontakti sa igračima, klubovima, onda česta putovanja, sastanci sa predsednicima, njihovim saradnicima, sportskim direktorima. Uglavnom, kada se završi radni dan onda sam sa svojim sinom i suprugom, ne ostaje mnogo mesta za fudbal. Meni je to sve što se tiče posla lepo i zanimljivo, stalno učim i mislim da te lekcije dobijam od najboljeg mogućeg čoveka Vadima Vasiljeva – priča za 24sedam Elena Avramović.

Fudbaleri agencije “VV Consulting”/Printscreen

Šta biste mogli da kažete o Vasiljevu?

– On je bio potpredsednik Monaka. Iza sebe ima godine i godine provedene u biznisu, ogromno životno i radno iskustvo, koje prenosi svojim saradnicima. Ja sam pre dolaska u agenciju radila pet godina u firmi koja je glavni pokrovitelj padela. Moje interesovanje je oduvek bilo oblast prava u sportu Vadim me je pozvao da radim kada smo firmu bukvalno činili samo nas dvoje. Evo, uskoro ćemo napuniti dve godine i mislim da smo već dosta napredovali, naročito na teritoriji Francuske. U planu nam je da se i dalje razvijamo, pa jednog dana da otvorimo i kancelariju u Srbiji, što da ne.

Da li stižete da pogledate igrače iz Srbije?

– Nažalost, ne! Trenutno imam dosta obaveza sa klijentima u Francuskoj, tako da nisam još ništa videla u Srbiji. Ali, naravno, pratim reprezentaciju, nadam se da bi Piksi mogao da nas odvede u Katar i da to na neki način pokrene napred i klupski fudbal. Mi smo zemlja sporta, generalno, za nas ne treba brinuti gde god da je lopta u pitanju.

Vadim Vasiljev, Tjeri Anri/Profimedia

Za koga navijate u Srbiji?

– Za Crvenu zvezdu! Zanimljivo je da me je to pitao i predsednik Barselone Đoan Laporta nedavno na našem sastanku. Mislim da je bio prilično siguran da ću njegov klub staviti na prvo mesto.

Kako je reagovao?

– Zasmejao se baš, jer takav odgovor nikako nije očekivao. Objasnila sam mu da je to stvar koja se u mojoj porodici stiče od malih nogu i da to nije moguće promeniti zato što Barselona igra najbolji fudbal. Rekla bih da mu je moja iskrenost bila skroz simpatična.

Brz napredak u karijeri

Interesantno je da ste na Instagramu objavili baš fotografiju sa prvim čovekom Barse. Za nekog ko je dve godine u fudbalu, ozbiljan napredak, zar ne?

Elena Avramović/Privatna arhiva

– Baš pre nekoliko dana Vadim je gledao moj Instagram i prigovorio mi da sam previše diskretna za nekog ko je u ovom poslu. Da, u pravu je, ako se uzme u obzir da sam iste takve sastanke kao sa Laportom imala i sa predsednicima Valensije, Betisa, Viljareala, Levantea… A nemam nijednu sliku postavljenu, doskoro čak ni s njim (smeh). Iskreno, ne stižem da se bavim svojom promocijom na društvenim mrežama. Više mi se dopada to što idem napred i učim svakog dana, nego da trošim vreme na sopstveni marketing. Mada, priznajem, bez obzira na moje želje da izbegnem publicitet, sve su češći pozivi novinara koji se interesuju za ono što radim.

Kako familija reaguje na to što ste ušli u vrhunski sport kao menadžer?

– Mislim da je i njima neobično to što se jedna žena probija u muškom svetu. Svima je to čudno, osim mojoj babi, koja veruje da sam genetski morala da završim u fudbalu zbog mog dede koji je bio igrač i mnogo ga voli.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike