Otklonjena poslednja prepreka: Laporta obezbedio bogatstvo neophodno za povratak na čelo Barselone

16.03.2021

17:26 >> 17:28

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci bi već u sredu i zvanično mogli da dobiju novo rukovodstvo

Otklonjena poslednja prepreka: Laporta obezbedio bogatstvo neophodno za povratak na čelo Barselone
Copyright Profimedia

Otklonjena je i poslednja prepreka povratku Đoana Laporte u predsedničku fotelju Barselone. Kandidat koji je na nedavnim predsedničkim izborima dobio preko 30.000 glasova “sociosa” dogovorio je saradnju sa katalonskom kompanijom Audaks i na taj način zatvorio finansjijsku konstrukciju koja mu je bila potrebna kako bi mu La Liga odobrila preuzimanje giganta sa “Nou Kampa”.

Podsetimo, kako bi preuzeo predsedničku ulogu, Laporta je morao da obezbedi garancije da će s njim u Barselonu ući i 15% od predviđenog klupskog budžeta, što je u ovom slučaju 124.6 miliona evra.

Novi predsednik Barselone je sa svojim članovima upravnog odbora obezbedio deo cifre, ali mu je “zafalilo” 70 miliona evra, zbog čega je u utorak imao radni ručak kojem sa predstavnicima Audaksa.

Pročitajte još

Posle višesatnih pregovora dve strane su sklopile sporazum i potpisale novčanu transakciju, kako bi već danas neophodnu dokumentaciju poslali u sedište La Lige, koja bi koliko u sredu mogla da izda odobrenje za ulazak Laportinog tima u kancelarije “Nou Kampa”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike