Zvezda odradila pola posla u polufinalu: Crveno-beli sigurni protiv Igokee (VIDEO)

03.05.2021

18:22 >> 18:42

0

Autor: M. R.

Ekipa Dejana Radonjića slavila na domaćem terenu - 76:61

Zvezda odradila pola posla u polufinalu: Crveno-beli sigurni protiv Igokee (VIDEO)
Copyright MN Press

Prvu pobedu u plej-ofu upisala je ekipa koja je ligaški deo završila na liderskoj poziciji. Crvena zvezda je na domaćem terenu večeras slavila u prvom meču polufinalne serije protiv Igokee76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) i tako povela sa 1:0. Drugi meč istih rivala je na programu u petak od 18.30 u Laktašima.

Drugi polufinalni par čine Budućnost i Mornar, koji prvi duel igraju večeras od 21.00.

Treći put ove sezone su odmerili snage košarkaši Crvene zvezde i Igokee. Prvi duel u ligaškom delu regionalnog takmičenja dobila je krajem decembra prilično iznenađujuće ekipa iza Laktaša čak 20 poena razlike (85:65). Drugi okršaj je bio mnogo zanimljiviji, a dobili su ga u Beogradu crveno-beli (69:66). Sasvim očekivano je bilo da večeras utakmica bude neizvesna poput tog meč odigranog pre mesec dana na istom mestu.

I tako je i bilo. Pitanje pobednika se rešavalo tek u poslednjoj četvrtini, posle tri veoma uzbudljive deonice. Atić je posebno raspoložen bio u redovima Igokee, koja je otvorila susret dobrim šutevima za tri poena. U jednom trenutku su stali sa uspešnim pokušajima iz daljine, ali kada je ponovo proradio u drugoj četvrtini, Atić i Grej su doneli prednost – 29:24. Brzo su taj zaostatak neutralisali Lojd i Davidovac, pa je na semaforu ponovo bilo izjednačenje.

Završnica prvog poluvremena je protekla u predstavi Karmajkla, koji je dobro igrao na obe strane terena. Minut i 10 sekundi pre kraja doneo je gostima vođstvo – 39:33. Odgovorili su mu Noko i Hol, posle kojih je ponovo na delu bio Karmajkl za konačnih – 42:39 na poluvremenu.

Kapiten Zvezde Branko Lazić je istupio ispred svih u trećoj četvrtini. Pogađao je za tri i bio je najzaslužniji što su crveno-beli preuzeli kontrolu igre i vođstvo u tom periodu. Nije ni Igokee posustajala, pa je pred poslednjih deset minuta na semaforu bilo samo pola koša razlike. Izabranici Dejana Radonjića su vodili – 56:55.

U poslednjoj deonici je Zvezda pokazala zašto je glavni favorit za titulu u ABA ligi. Tim koji je ligaški deo na prvoj poziciji je u četvrtoj četvrtini bio mnogo bolji i u odbrani i u napadu. Lojd je preuzeo glavnu ulogu, pratili su ga Volden i Dobrić, pa je prvi put na meču domaćin otišao na dvocifrenu udaljenost. Četiri minuta pre kraja Lojd je trojkom uz dodatno slobodno bacanje doneo – 72:60 i tada je ispostaviće se pitanje pobednika bilo rešeno. Igokea nije imala oružje kojim bi mogla da dođe do preokreta u finišu, pa je Zvezda samo do kraja povećala razliku.

CRVENA ZVEZDA: Hol 6 (4sk), Volden 13 (4sk), Lojd 21, Uskoković, Davidovac 7 (4sk), Lazić 10 (4-3 za tri), Rit, Radanov, Dobrić 12 (9sk), Simonović 2, Kuzmić 1, Noko 4 (9sk).

IGOKEA: Vulić, Klemons 6 (3as), Atić 15 (4as), Jovanović 9 (5sk), Grej 6, Jošilo 8, Talić, Ilić 4, Pot 6, Karmajkl 7 (4sk, 5as), Fundić, Kondić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike