KRAJ: Lojd i Lazić slomili Igokeu za 1:0 (VIDEO)

03.05.2021

16:00 >> 18:19

0

Autor: N. St.

Crveno-beli slavili protiv najprijatnijeg iznenađenja sezone

KRAJ: Lojd i Lazić slomili Igokeu za 1:0 (VIDEO)
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Kao što su i najavljivali. Prava rovovska borba, odlična utakmica, bitke na obe strane terena i na kraju odbrana domaćeg terena.

Posle svega viđenog je Crvena zvezda uspela da savlada Igokeu u Beogradu – 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6).

Pričao je Dejan Radonjić još u najavi da su gosti opasan i odličan tim i to su i pokazali. Crveno-beli su tek u poslednjih pet minuta uspeli da slome njihov otpor. Najviše zasluga za to imaju Džordan Lojd i Branko Lazić koji su predvodili ekipu. Na drugoj strani puleni Dragana Bajića nisu imali odgovor na čvrstu odbranu i zid koji je srpski tim postavio u završnici.

Kod domaćina su najbolji bili Lojd (21), Volden (13) i Lazić (10, 3/4 za tri), na drugoj strani je Atić bio najbolji sa 15 poena.

Zvezda je tako povela sa 1:0 u seriji, drugi meč i prva meč lopta je u Laktašima 7. maja.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Zvezda je pobedila – 76:61.

38′ – SJAJAN POTEZ LAZIĆA

Talić igra previše agresivnu odbranu na Lojdu, pa se posle faula buni i pokušava da objasni situaciju. Bajić ga vadi iz igre i objašnjava mu da greši. Lojd je siguran sa penala (74:60). Pokazuje Lazić zbog čega je proglašen za najboljeg defanzivca u ligi, sjajna odbrana i novi poeni Lojda (76:61).

36′ – NESPORTSKA SIMONOVIĆA, PA LOJD 3+1

Volden je fauliran, pa siguran sa penala (66:58). Igokea se spremala da izvede loptu pod košem, a sudije su pokazale da je Simonović napravio nesportsku ličnu. Marko je stajao i pričao sa sudijama, tražio objašnjenje. Jošilo je bio taj sa kim je imao manje guranje. Deluje da je dosuđeno prestrogo i da nije bilo elemenata za nesportsku ličnu. Jošilo je dao oba penala (66:60). Posle tajm-auta su se stvari malo smirile. Zvezda je odigrala dobru odbranu, a Volden je rešio napad (68:60). Lazić zatim faulira Karmajkla, pa crveno-beli igraju savršenu odbranu, posle čega Lojd pogađa trojku pod faulom i daje dodatno bacanje za prvu dvocifrenu prednost (72:60).

34′ – LOJD

Volden je dobio dovoljno prostora da ide na prodor, odlučio se da doda do Kuzmića koji je fauliran. Dao je jedno od dva bacanja (62:58). Lojd kreće na prodor i poentira (64:58). Jovanović promašuje, pa pravi četvrtu ličnu, Bajić je besan na svog igrača. Džordan se oslobodio, našao prostor za šut, ali nije pogodio. Volden hvata loptu posle promašaja Atića, ali ne pogađa za tri.

32′ – TROJKA DOBRIĆA I PAD LOJDA

Pogodio je Dobrić za tri, mogla je Zvezda da uveća prednost, nije uspela, a to je kaznio Pot trojkom iz veoma teške pozicije (59:58). Talić faulira Voldena na prenosu lopte. Veoma jak faul Jovanovića na Lojdu koji je krenuo na prodor. Ostao je Džordan da leži na parketu, držao se za glavu. Posle kratkog predaha je uspeo da ustane, sudije su odlučile da pogledaju snimak. Posle gledanja su ostale pri prvobitnoj odluci, nije nesportska. Protestovali su svi, akko sa klupe tako i na parketu. Lojd je dao oba peanla (61:58).

30′ – JOŠ 10 MINUTA

Sve će se rešiti u poslednjoj četvrtini. Zvezda  ima minimalnu prednost pred odlučujući kvartal (56:55).

28′ – ZAKUCAVANJE DOBRIĆA

Odlična odbrana Zvezde otvara kontru, Lazić nabacuje za Dobrića koji zakucava (53:51). Jovanović uspeva da pogodi o tablu preko Kuzmića (53:53).

26′ – LAZIĆEVE TROJKE

Atić vraća trojku, Dobrić ne pogađa posle prodora, a Lazić koristi nešto više prostora i daje trojku (47:47). Dobra akcija Igokee i zakucavanje Ilića. Odmah zatim Ilić pravi četvrtu ličnu. Bajić ga vadi iz igre. Sjajna akcija i lagani poeni Dobrića, Klemons uzvraća na drugoj strani (49:51).

24′ – TREĆA LIČNA VOLDENA

Veliki problem za Zvezdu bi mogla da bude brza treća lična Voldena. Lazić pogađa za tri (44:44). Lojd ne uspeva da poentira posle prodora.

22′ – VOLDENOVO POLAGANJE

Volden polaže loptu u koš, posle “praznog hoda” Atić uspeva da dođe do poena (41:44).

20′ – POLUVREME

Zvezda se muči u napadu, pre svega kada je igra u reketu u pitanju. Igokea koristi sve to i posle prvog poluvremena ima vođstvo – 39:42. Uz to je Ilić u poslednjim sekundama dobio treću ličnu.

18′ – TAJM-AUTI

Posle sjajnog poteza Lojda je Bajić tražio minut odmora. Isto je učinio Radonjić posle poena Klemonsa (33:35).

16′ – REAKCIJA RADONJIĆA DALA REZULTAT

Grej ostaje sam, pogađa za tri, Radonjić traži minut odmora (24:29). Vratio je Lojda u igri pored dve lične. Džordan je odmah pogodio za tri. Grej je promašio, ali su gosti ponovo došli do skoka u napadu i Jovanović se izborio za slobodna bacanja i bio je polovičan. Davidovac daje trojku (30:30).

14′ – TROJKA ATIĆA

Volden i Talić su skakali za loptu, ona je prebačena u polje Igokee, Simonović je prvi stigao, deluje da je fauliran, sudije se nisu oglasile, a Dobrić je iz popravnog poentirao. Grej pogađa za tri (24:23). Atić daje novu trojku (24:26).

12′ – POENI KUZMIĆA

Spor početak druge četvrtine, za skoro dva minuta igre samo je Kuzmić postigao poene. Rit i Simonović su napravili po jedan faul.

10′ – NEREŠENO

Posle prve deonice je nerešeno, Jovanović je poentirao uz zvuk sirene – 20:20.

8′ – DRUGA LIČNA LOJDA I BLOKADA DOBRIĆA

Problem za Zvezdu može da bude činjenica da je Lojd odbio drugu ličnu grešku već u prvom kvartalu. Zamenio ga je Dobrić. Atić daje jedno od dva  penala (15:13). Davidovac poentira sa poludistance. Pot ostaje potpuno sam i pogađa trojku (17:16). Atić je krenuo u prodor, Volden se sklonio, a kada se podigao na polaganje Dobrić je skočio i udario sjajnu “rampu”.

6′ – TROJKE

Započeo je trojkaški obračun. U Zvezdi Volden, u Igokei Jošilo. Potom Volden ostavlja za Noka koji pogađa pod faulom Ilića, što je njegova druga lična. Centar Zvezde promašuje dodatno bacanje (15:12).

4′ – ATIĆEV NIZ

Dva dobra poteza na dve strane terena. Atić sa jedne, Lojd sa druge, posle čega Atić daje trojku (8:9).

3′ – SLOBODNA BACANJA

Lazić je fauliran u kontri, bio je polovičan sa penala. Lojd potom pravi prvu ličnu, Klemons je siguran sa penala (3:4). Volden ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (6:4).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela. Davidovac je ispravio promašaj Lazića. Noko je napravio prvu ličnu. Ilić ostaje sam i lako pogađa na obruču (2:2).

18:25′ – PETORKE

Poznate su startne petorke:

ZVEZDA: Volden, Lazić, Lojd, Davidovac, Noko

IGOKEA: Klemons, Atić, Jošilo, Ilić, Karmajkl

18:18′ – DODELJENE NAGRADE

Dodeljena su priznanja najboljima. Dragan Bajić je najbolji trener, Branko Lazić najbolji defanzivac, a Filip Petrušev je MVP.

18:10′ – SPREMNO ZA POČETAK

Zvezda je spremna za početak utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike