„Zvao me je generalni menadžer NBA kluba da se raspita o Simaniću“

04.02.2021

18:46 >> 19:13

0

Drugi deo velikog i ekskluzivnog intervjua sa Kvinsijem Milerom

„Zvao me je generalni menadžer NBA kluba da se raspita o Simaniću“
Copyright MN Press

Srpska kolonija u najjačoj ligi sveta je sve veća. Nikola Jokić je superstar, Bogdan Bogdanović je bio glavna meta na tržištu, Nemanja Bjelica čeka trejd iz Sakramenta da se ponovo pokaže, Boban Marjanović igra sa Lukom Dončićem u Dalasu, mladi Aleksej Pokuševski skuplja iskustvo u Oklahomi, dok Alen Smailagić čeka pravu šansu u Golden Stejtu i mogao bi da je dobije kada se oporavi od povrede. Mišljenje o njihovoj igri dao je čovek koji je ostavio trag u našoj zemlji.

U prvom delu opširnog intervjua za „24sedam“, Kvinsi Miler je detaljno pričao o vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi, Dejanu Radonjiću, saigračima, karijeri i svemu kroz šta je prošao u prethodnom periodu.

Drugi deo je bio „rezervisan“ za temu NBA lige. Pre postavljanja pitanja, otkrio je jedan veoma interesantan detalj.

Kada već spominjemo NBA i Zvezdu, evo jedne nove informacije. Prošle godine me je zvao jedan generalni menadžer iz Amerike da se raspita o Boriši Simaniću. Rekao sam mu sjajne stvari o njemu, kao i da je tih momak koji radi – počeo je priču Miler.

Bio je član Denvera, ali ne u vreme kada je tamo stigao Nikola Jokić.

– Nismo se tamo našli u isto vreme, šteta. Neverovatan je igrač. Razvoj igrača u Srbiji je fenomenalan, radi se na pravi način i nisam uopšte iznenađen što je tako dobar. Ume da „poludi“ sa onim njegovim brojkama od 30 poena, 20 skokova, 10 asistencija. Po mom mišljenju, najbolji je centar dodavač u ligi svih vremena. Možda zvuči preterano, ali to je moje mišljenje.

Jedan drugi srpski igrač mu je u vrhu liste najdražih igrača u ligi – Bogdan Bogdanović.

Bogdan mi je jedan od omiljenih igrača. Igrao sam protiv njega dok je bio u Fenerbahčeu i već tada sam znao da će da bude odličan. Način na koji igra je odličan, može da poentira, da razigrava saigrače. Uz sve to je dobar čovek. Žao mi je što je trenutno povređen i nadam se da će uskoro da se oporavi i vrati na teren.

A na jednog drugog Srbina je pomalo ljubomoran.

– Boban Marjanović je veoma dobar igrač. Rekao sam već, da smo on i ja bili zajedno u Zvezdi niko ne bi mogao da nam parira. Smatram da zaslužuje veću minutažu u NBA i da može da igra. Voleo bih i ja da budem u nekom holivudskom filmu kao Bobi. Bio je odličan u „Džonu Viku 3“.

Istakao je da mu je krivo što Gudurić nije imao uspeh u Memfisu.

Žao mi je zbog Marka, čuo sam šta se dogodilo. Prošao sam kroz nešto slično. U NBA ponekad vlada ta konfuzija. Možete da budete dobri na treninzima, da se trudite i da ne dobijete pravu šansu. Tako je bilo i sa mnom tamo. Srećan sam što se vratio u Evropu i što pruža dobre partije. Nadam se da će dobiti priliku da se dokaže ponovo u Americi.

Potom je došao red na pitanja o tituli, odnosno koga vidi s prstenom na kraju takmičenja.

– Uf, teško je to reći sada, zbog cele ove situacije koja vlada. Timovi ne znaju ko može da igra, sve može da se promeni za jedan dan. Ali u hipotetičkoj situaciji, ukoliko su svi na raspolaganju, rekao bih Bruklin ili Lejkersi.

Na dodatno pitanje da izabere jedan tim, Miler kaže:

Ako moram da biram – Netsi. Doveli su Džejmsa Hardena, imaju Kevina Durenta i Kajrija Irvinga. Svako od njih može da postigne 50 poena po meču, i ne šalim se kada to kažem. Kevin je jedan od najboljih poentera. Zato mi i prija kad me porede sa njim i kada kažu da sam Durent za siromašne – sa osmehom zaključuje Miler.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike