Trejd ludilo u NBA: Harden kod Durenta i Irvinga, Hjuston ekspresno našao zamenu

13.01.2021

21:33 >> 21:38

0

Autor: N. St.

Neverovatne razmene u najjačoj ligi na svetu

Trejd ludilo u NBA: Harden kod Durenta i Irvinga, Hjuston ekspresno našao zamenu
Copyright Tanjug/Troy Taormina/Pool Photo via AP

Izjava Džejmsa Hardena posle drugog uzastopnog poraza od Lejkersa je odjeknula NBA ligom. Poruka je bila i više nego jasna – „Hoću da idem“. Prvi put je to izgovorio otvoreno i javno, dovoljno da Hjuston ubrza stvari i pokuša što pre da pronađe ekipe za trejd.

Nije im mnogo vremena trebalo. U pravom trejd blokbasteru je došlo do velikih promena. Učestvovalo je više ekipa.

No, da krenemo od najbitnijeg podatka – Harden je prešao kod Kevina Durenta i Kajrija Irvinga u Bruklin. I u tu „razmenu“ je uključen i Klivlend. U redove Roketsa su otišli Karis Levert, Dante Eksum, Rodion Kurkus, četiri pika prve runde, pik Kavsa za draft 2022. i četiri pika. U Ohajos su otišli Džeret Alen i Torian Prins.

Onda je usledio i eksresan novi trejd Hjustona i Indijane. „Rakete“ su Hardenu odmah pronašle zamenu, doveli su Viktora Oladipa i poslali Karisa Leverta i pika druge runde. Doduše, Oladipo naredne sezone postaje neograničeno slobodan agent što bi mogao da bude ogroman problem za njih.

Pročitajte još:

Na prvi pogled deluje da će Stiv Neš imati pune ruke posla sa problematičnim ponašanjem Irvinga, Durentom kao prvom zvezdom i Hardenom koji nije u dobroj formi. Trebaće dosta kockica da se složi u Netsima…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike