Hardenova izjava oproštaj od Hjustona: Džejms želi da ode što pre, trejd sve bliži

13.01.2021

18:22 >> 19:27

0

Autor: N. St.

Problemi u Roketsima

Hardenova izjava oproštaj od Hjustona: Džejms želi da ode što pre, trejd sve bliži
Copyright Tanjug/Mark Mulligan/Houston Chronicle via AP

Dve utakmice protiv šampiona Lejkersa, dva laka poraza i reči Džejmsa Hardena posle meča koje u najmanju ruku mogu da se opišu onom čuvenom rečenicom „Hjustone, imamo problem“ („Houston, we have a problem“).

Popularni „Bradonja“ je još jednom potvrdio da želi da napusti klub što pre i to je sada učinio javno, izjavom na konferenciji za štampu, pa je tako svima jasno da će stvari morati da se ubrzaju.

– Nismo ni blizu Lejkersa i drugih elitnih timova. Razlika može da se vidi u prethodna dva meča. Nismo dovoljno dobri ni po pitanju hemije, talenta, ma svega – rekao je Harden.

To je iznenadilo i predstavnike medija koji nisu očekivali da će tako otvoreno da priča o tome.

– Volim ovaj grad. Bukvalno sam uradio sve što sam mogao. Cela ova situacija je nešto što, po mom mišljenju, ne može da se popravi – jasan je Harden.

Dakle, odjek njegovih reči je jasan – hoće da ide. Međutim, problem je što Roketsi nemaju nameru da ga puste tako lako, tačnije imaju velike zahteve za trejd svog najboljeg igrača. Prema pisanju američkih novinara ima nekoliko timova koji su zaintersovani. U poslednje vreme u tome prednjači Bruklin, posebno posle povrede Dinvidija i sve većih problema sa Kajrijem Irvingom i njegovim odnosom prema timu. A, stvari su počele da se menjaju posle te izjave. Uključila se i Filadelfija, a među ponuđenima u mogućoj “razmeni” su Ben Simons i Tajris Maksi.

Pročitajte još:

Koliko se Hardenu ne igra košarka govore i brojke. Na poslednje četiri utakmice je dao 20 i manje poena, a to mu se desilo poslednji put u sezoni 2011/12 kada je bio u Oklahomi. Njegov ugovor sa klubom vredi 133 miliona dolara i važi do sezone 2022/23, s tim što ima igračku opciju za tu sezonu…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike