Alarm u SAD: NBA zabranila igračima da se grle

12.01.2021

20:52 >> 20:53

0

Autor: D. B.

Zbog sve većeg broja obolelih košarkaša pooštreni kovid protokoli

Alarm u SAD: NBA zabranila igračima da se grle
Copyright Profimedia

Sezona u NBA ligi je u velikoj opasnosti. Sve veći broj utakmica se otkazuje zbog činjenice da je sve više igrača koji su pozitivni na testovima, a da je situacija alarmantna svedoči i promena kovid protokola koji su važili od početka sezone.

Prema novim pravilima koje je objavila NBA igračima je zabranjen bilo kakav kontakt sa rivalima kako pre, tako i tokom utakmica. Ovaj protokol će se primenjivati tokom sledeće dve nedelje, a protivnicima na terenu više neće biti omogućeno da se pozdravljaju otvorenom šakom ili da se grle pre, tokom i posle meča.

Igračima i članovima stručnog štaba više nije dozvoljeno da borave bilo gde vam kuća ili hotela kada su na putovanjima. Takođe zabranjeno im je da idu u bilo koje objekte osim u dvoranu i trening centre. Kontakt smeju da imaju jedino sa članovima porodice ili licima koja za njih rade, a žive na istom mestu gde i NBA igrači. Tokom gostovanja u njihovim hotelskim sobama nije dozvoljava poseta bili koga ko nije deo tima.

Što se tiče sastanaka tima u svlačionicama oni tokom sledeće dve nedelje ne smeju da budu duži od deset minuta, a tokom sastanka svi su obavezi da nose maske na licu. U avionu tokom leta svaki igrač ili član stručnog štaba ne sme da ima pored sebe bilo koju osobu.

Pročitajte još

Na dan meča nijedan igrač ne može da uđe u dvoranu više od tri sata pre početka utakmice. Tokom same utakmice svi igrači na klupi moraju u svakom momentu da nose maske. Kada igrač izađe iz igre ima pravo da se “izduva”, bez maske na licu i to na posebno obeleženim stolicama koje će biti postavljene na tri metra od najbližeg saigrača na klupi. Treneri će morati da nose maske na licu tokom čitavog meča.

Kada se pojavi osoba koja je pozitivna u timu, svi igrači i članovi trenerskog “stafa” moraće da tokom sledećih pet dana budu testirani po dva puta dnevno budu testirani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike