Treća sreća za Partizan: Crno-beli konačno bolji od Borca

11.02.2021

20:06 >> 20:12

0

Autor: M. R.

Parni valjak se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća - 76:72

Treća sreća za Partizan: Crno-beli konačno bolji od Borca
Copyright MN Press

Treća sreća za košarkaše Partizana. Posle dva poraza ove sezone, crno-beli su u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća uspeli konačno u Novom Sadu da savladaju Borac iz Čačka – 76:72 (20:16, 20:16, 22:17, 14:23) i tako naprave prvi pobednički korak ka odbrani trofeja. Iako su mogli da reše pitanje pobednika mnogo ranije, to su uradili tek u poslednjem minutu utakmice.

Protivnik u polufinalu, koje se igra u subotu, biće ima pobednik duela Crvena zvezda – Radnički.

Pročitajte još

Četvrtfinalni susret ostaće upamćen i kao 500. meč kapitena Novice Veličkovića u crno-belom dresu.

Iako bi četvrtfinale kad su favoriti u pitanju, trebalo da bude meč sa najlakšim protivnikom, za crno-bele je već na žrebu bilo jasno da neće biti tako. Ove sezone im ekipa Borca apsolutno nije odgovarala, pa su sa velikim oprezom stigli u Novi Sad. Erik Mika je pogodio prve poene na utakmici, koji su bili samo uvod za njegovo sjajno izdanje. On je bio centralna figura prvog poluvremena koje je završeno vođstvom crno-belih – 40:32.

Čačani su tokom prvih 20 minuta držali priključak, a u trećoj četvrtini je Partizan uspeo da im pobegne na dvocifrenu udaljenost. Pogađali su za tri Dangubić, Perkins, Pejdž i Trifunović, pa je razlika povećana na do tada maksimalnih plus 16. Tišinu u hali je prekinuo i jedan “elej ap” za kraj treće deonice – kada je Mozli zakucao na asistenciju Perkinsa (62:49).

Nisu izabranici Marka Marinovića želeli da odustanu, jer su znali da imaju deset minuta da pokušaju da naprave nešto više. Međutim, crno-beli su uglavnom imali spreman odgovor na svaki dobar potez protivnika. Poslednji nalet Čačana dogodio se sredinom poslednjeg perioda, kada ih je Džons pokrenuo, pa su smanjili na – 68:60. Posle još jednog dobrog napada centra Miletića, pitanje pobednika je postalo potpuno otvoreno… Dodatno je stanje otežao Perkins kada je 40 sekundi pre kraja napravio nesportski faul. Todorović je postigao dva bacanja, a onda je i Novaković pogodio, pa je na semaforu 34 sekunde pre kraja stajalo – 74:72. Perkins je pogodio koš na drugoj strani, potvrdio pobedu i tako se iskupio za greške kojim je zakomplikovao situaciju na terenu.

PARTIZAN: Mika 15 (4sk), Pejdž 8, Dangubić 12 (5-4 za tri), Jaramaz 11 (6as), Veličković 4 (6sk), Zagorac, Perkins 9, Janković, Tomas 7 (6sk), Trifunović 8, Mozli 2 (4sk).

BORAC: Miletić 10 (7sk), Nerandžić 7 (9sk), Novaković 9, Džons 14 (5sk, 7as), Čarapić 8, Tornton 7, Smit, Ćurčić, Sanadze 4, Gavrilović 7, Kočović, Todorović 6 (4sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike