Tanaskovići prvi put imali bratski okršaj: Mlađi Dušan za 24sedam o pobedi protiv Nikole

28.03.2021

19:11 >> 19:32

0

Autor: M. Rogač

Košarkaš Mladosti iz Zemuna o dobrim partijama ove sezone, ABA 2 ligi, KLS, željama...

Tanaskovići prvi put imali bratski okršaj: Mlađi Dušan za 24sedam o pobedi protiv Nikole
Copyright Promo/ ABA liga/ Dragana Stjepanović

Raspored ABA 2 lige je namestio da u poslednjem kolu ligaškog dela snage odmere košarkaši Mladosti iz Zemuna i Borca iz Banjaluke. Ovaj susret ne samo da je odlučivao o startnim pozicijama pred plej-of, već je bio i jedan žestok bratski okršaj. U belom dresu ekipe iz Zemuna igrao je Dušan Tanasković (20), a u protivničkom taboru bio je stariji brat Nikola (23). Pobedu je odneo klub iz Srbije, tako da je više razloga za radovanje imao Dušan. Međutim, Borac je ostao bolje plasiran – na trećoj poziciji sa skorom 9-4. Mladost je regularni deo završila na četvrtom mestu sa učinkom od osam pobeda i pet poraza.

Bilo je baš neobično, prvi put smo igrali jedan protiv drugog – priča za 24sedam Dušan Tanasković, koji je meč završio sa 17 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je njegov brat bio najbolji u protivničkom timu sa 20 poena i šest uhvaćenih lopti. – Nije mi bilo lako da igram protiv njega, ali mi je baš drago što sam odneo pobedu u našem prvom duelu. Naši najbliži su navijali za obojicu, naravno. Čuli smo se sa porodicom posle utakmice, svima je bilo i drago i čudno kao i nama. 

MN Press

Posle četiri odigrana “balona” ekipama predstoji borba za ulazak u najviši rang regionalnog takmičenja.

– Na kraju ligaškog dela sam zadovoljan plasmanom mog tima, mada mislim da smo mogli i do neke bolje pozicije. Ali, imali smo kroz takmičenje mnogo problema sa povredama i koronom. Sad nas čeka finalni “balon”, na kome ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili naš cilj – a to je plasman u ABA ligu.

Dušan je u ABA 2 ligi odigrao ove sezone šest utakmica. Upravo je poslednji duel sa Borcem bio i njegov najbolji meč.

– Nisam prezadovoljan sa onim što sam pružao, jer sam imao problema sa povredama. Nadam se da će me takve stvari zaobići u najbitnijem delu sezone i da ću pružati još bolje partije.

Promo/ ABA liga/ Dragana Stjepanović

Ekipa trenera Dragana Jakovljevića ove sezone igra na dva fronta. U KLS Mladost ima skor od 24 pobede i samo dva poraza, pa se nalazi na samom vrhu zajedno sa Vojvodinom (24-3).

– U ligi je ove godine mnogo jakih ekipa i kvalitetnih igrača. Za sada nam odlično ide, držimo prvo mesto i očekuju nas poslednje četiri utakmice na kojima ćemo morati da osiguramo titulu. Mi smo mlad i dobro uklopljen tim, igramo veoma brzo i agresivno i to nam je donelo ove rezultate.

Tanasković je 2019. godine čim je postao punoletan potpisao prvi profesionalni ugovor sa beogradskim Partizanom. Međutim, mladi centar je i pre toga počeo kaljenje u dresu Mladosti.

– Za mene kao mladog košarkaša je dolazak u ovaj tim bio odlična prilika za razvijanje i sticanje iskustva, kako bih napredovao u svim segmentima kao igrač.

MN Press

U mlađim kategorijama Partizana Dušan je bio izuzetno dominantan. Njegov talenat nije promakao nikome ni na evrosceni. Jedan od dokaza kvaliteta je bio i izbor u najbolju petorku juniorskog kvalifikacionog turnira Evrolige 2019. godine u Minhenu. Tada je zauzeo mesto odmah pored Denija Avdije, koji od ove sezone igra u NBA ligi. Priče koje o Tanaskoviću već nekoliko godina kruže u košarkaškoj javnosti, njega ne opterećuju…

Pročitajte još

– Nikada nisam osećao neki pritisak, već sam oduvek uživao igrajući utakmice. Nadam se da ću svojim trudom u budućnosti opravdati ta očekivanja.

Dok je crno-bele sa klupe vodio Andrea Trinkijeri, Dušan je upisao prve minute u ABA ligi protiv Cedevite. Bilo je to u decembru 2018. godine kada su crno-beli izgubili od slovenačkog tima – 71:76. Debi na evrosceni je imao u februaru 2019, nedelju dana posle juniorskog turnira Evrolige, na kome je skrenuo posebnu pažnju. Odigrao je protiv nemačke Albe deset minuta u Berlinu i postigao šest poena (3-3 za dva). Nikada neće zaboraviti te brojke i specijalne trenutke, ali svakako se time nije zadovoljio.

Od desete godine sam u Partizanu, prošao sam sve mlađe kategorije kluba, a nadam se da ću dobiti priliku da ostavim značajniji trag i u seniorskom timu – zaključio je za kraju Dušan Tanasković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike