Evropski šampion za 24sedam: Konačno, pao mi je kamen sa srca

08.10.2020

10:31 >> 05:27

0

Autor: M. Rogač

Zoran Paunović (20) zaigrao u dresu Metalca iz Valjeva

Evropski šampion za 24sedam: Konačno, pao mi je kamen sa srca
Copyright MN Press

Sa reprezentacijom Srbije do 18 godina bio je evropski šampion. Juniore Zvezde predvodio je sa kapitenskom trakom. Jednu titulu je doneo pogotkom uz zvuk sirene. Evroligin turnir u Beogradu završio je sa nagradom za MVP. Sve ovo je postigao Zoran Paunović (20) do početka seniorske karijere.

Posle toga je talentovani bek iz Niša prvu profesionalnu sezonu odigrao u FMP, a drugu u Dinamiku. U oba kluba nije pronašao pravu ulogu, ali na početku ove takmičarske godine nagovestio je da je spreman da se dokaže i u najjačoj konkurenciji. U dresu Metalca u drugom kolu KLS vodio je svoj tim do druge pobede sa učinkom od 39 poena i 11 skokova.

Posle nekog vremena počneš da sumnjaš u sebe, sad mi je nekako pao kamen sa srca – priznaje u razgovoru za 24 sedam Zoran Paunović. – Trener Vladimir Đokić dobro radi sa mladim igračima i voli da im pruži šansu, zato sam i došao u Metalac. Konačno imam važnu ulogu u timu, srećan sam i zadovoljan. Ovakva partija mi je bitna za samopouzdanje, imam još veći motiv da napredujem.

Teodosić na čelu Metalca

Košarkaška liga Srbije je trenutno pravo mesto za razvoj Paunovića.

– Možda je to moglo i ranije da se dogodi, ali nije se namestilo. Liga je dobra, ima i iskusnih igrača. Mi imamo mlad sastav. Malo smo zbog nekih problema kasnije počeli pripreme (10. septembra), pa nemamo mnogo do sada treninga. Šteta, ali nadoknadićemo. Radimo baš kvalitetno, imamo odličnu hemiju, tako da će biti samo još bolje.

Debitantska sezona na glavnoj sceni nije donela Zoranu ono što je očekivao.

– Seniorska košarka je fizički mnogo zahtevnija od juniorske. Teško je da mlad igrač odmah dobije šansu u klubovima poput Partizana, Zvezde… Ja sam bio prosleđen u FMP, gde sam se već na početku sezone povredio. Bio sam fizički slabiji u tom trenutku, posle se ekipa borila za opstanak i nije bilo velikog prostora za mene. Sporazumno sam na kraju sezone raskinuo ugovor sa Zvezdom, kojoj sam stvarno zahvalan na svemu.

Naredna stanica za nekadašnjeg evropskog prvaka bio je Dinamik.

– Nisam ni tu baš pronašao zajednički jezik. Klub se takmičio u ABA 2 ligi i KLS, što može da bude problematično kada su u pitanju mladi igrači bez velike minutaže. Imaš gostovanje u Nikšiću, pa u Tuzli, pa između igraš domaće prvenstvo, vremena za trening je veoma malo. Ne stižeš da radiš koliko bi trebalo, a pritom ne igraš te utakmice i onda dolazi do nezadovoljstva. Za mladog igrača je zaista mnogo bitno da trenira što više… Ali i kad je igranje u pitanju, čini se da nekad treba i da se progleda kroz prste – zaključio je Paunović.

Izdvojili se Petrušev i Trifunović

Različit put su imali igrači iz te generacije koja se popela na evropski tron.

-Najviše su sigurno pokazali Filip Petrušev i Uroš Trifunović. Oni imaju podršku u svojim klubovima i lepo to koriste. Uz njih se izdvojio i Dalibor Ilić, koji je u Igokei.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike