Saga je završena: Gasol i zvanično u Barseloni!

23.02.2021

16:41 >> 16:44

0

Autor: N. St.

Pau se vratio na mesto gde je sve počelo

Saga je završena: Gasol i zvanično u Barseloni!
Copyright MN Press

Dolazi, ne dolazi. Objava, pa brisanje. Saga je konačno završena. Pau Gasol (40) se vratio u klub u kome je počeo veliku karijeru. Potpisao je za Barselonu do kraja sezone.

Pre nekoliko dana je španski „Mundo deportivo“ pustio vest da se Gasol vraća u klub posle 20 godina. Onda je usledila poruka španskog centra da ništa nije završeno. U toku dana je danas Barsa na svom zvaničnom sajtu objavila da se vratio. Obrisala je tu objavu, pa je ponovo postavila. Sada je i ta dilema rešena.

Srećan sam što mogu da objavim da se vraćam kući. Želim da stavim svoje veštine i iskustvo u službu kluba u najvažnijem delu sezone i da u isto vreme nastavim da radim na fizičkoj spremi i takmičarskom ritmu. Srećan sam zbog povratka na mesto gde je sve počelo i uzbuđen sam zbog nove šanse. Nadam se da ću uskoro moći da pomognem prvom timu. Zahvalan sam Barsi i svima što su učinili ovo mogućim – poručio je Gasol.

Iskusni košarkaš se na ovaj potez odlučio kako bi probao da zaigra na još jednim Olimpijskim igrama posle čega će, najverovatnije, objaviti odlazak u penziju. Ujedno će ponovo sarađivati sa Šarunasom Jasikevičijusom. Njih dvojica su delili parket i osvojili Ligu i Kup 2001. godine.

Posle toga se Pau otisnuo „preko bare“ gde je igrao za Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio i Milvoki. U dresu Baksa je došlo do povrede leve noge što je prouzrokovalo dugu pauzu i rad na rehabilitaciji. U najjačoj ligi na svetu je osvojio dve titule sa Kobijem Brajantom u Los Anđelesu i šest puta je bio deo Ol-stara.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike