Veliki transfer u Španiji: Gasol pojačava Barselonu

20.02.2021

15:45 >> 15:47

0

Autor: M. R.

Španski centar bi trebalo narednih dana da se priključi ekipi Šarunasa Jasikevičijusa

Veliki transfer u Španiji: Gasol pojačava Barselonu
Copyright MN Press

Legendarni španski igrač Pau Gasol (40) postigao je dogovor da do kraja sezone nosi dres Barselone i tako se pripremi za Olimpijske igre, prenosi “mundodeportivo”. Ako se ova vest ozvaniči, on će na istom mestu zaigrati 20 godina posle odlaska.

Pročitajte još

Bio je član Barselone prvog tima od 1998. do 2001. godine i odatle je otišao u NBA ligu. U Americi je nosio dres Memfisa, Los Anđeles Lejkersa, Čikaga, San Antonija i Milvokija. Dugo vremena je bio van parketa – skoro dve godine zbog povrede levog stopala, ali nije odustao od košarke. Velika želja mu je da zaigra još jednom na Olimpijskim igrama i da pokuša da dođe do jedinog zlata koje mu nedostaje.

Prema pisanju španskog portala Pau će narednih dana stići u Barselonu i priključiti se ekipi Šarunasa Jasikevičijusa. Njih dvojica se dobro poznaju, još početkom ovog veka su zajedno igrali u Barseloni. Rok za licenciranje u Evroligi je 24. februar, jer do sada nije igrao ni za jedan tim u istom takmičenju ove sezone. Za igrače koji su bili deo nekog evroligaškog tima, rok je bio 6. januar.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike