Potvrđeno: Ročesti potpisao! Na 2 meseca

08.10.2020

17:55 >> 05:26

0

Autor: J. T.

Crvena zvezda ozvaničila povratak iskusnog pleja

Potvrđeno: Ročesti potpisao! Na 2 meseca
Copyright MN Press

Tejlor Ročesti je ponovo u Crvenoj zvezdi!

Iskusni plejmejker je potisao sa crveno-belima ugovor na dva meseca, uz mogućnost produžetka saradnje do kraja sezone, saopštio je klub.

Amerikanac je svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde (u sezoni 2017/18) i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjanžin Gold Lajonse i Anhui Dragonse, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

“Dolaskom 35-godišnjeg levorukog plejmejkera, Crvena zvezda dobija vrlo iskusnog igrača, sa odličnim pregledom igre, dodatnu kreaciju i poene u napadu, a trener Saša Obradović igrača sa kojim je već sarađivao i koga izuzetno dobro poznaje”, navodi se na klupskom sajtu.

Ročesti, rodom iz Teksasa, prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, a nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo je 2009.godine nastupajući za nemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Tokom sezone 2017/2018. bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, najzapaženiji u domaćem šampionatu, a u Evroligi je odigrao 30 utakmica, u kojima je prosečno ubacivao 13.5 poena i 5 asistencija po utakmici. Na sedam utakmica ubacivao je više od 20 poena po meču, a rekord te sezone postavio je protiv Himkija u Beogradu kada je ubacio 27 poena uz 9 skokova i 7 asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike