Ponovo promena na klupi: FMP ima novog trenera

13.02.2021

17:34 >> 17:40

0

Autor: M. R.

Vanja Guša će sesti na klupu ekipe iz Železnika

Ponovo promena na klupi: FMP ima novog trenera
Copyright MN Press

Još jedna promena na klupi FMP. Posle poraza od Vojvodine u četvrtfinalu Kupa, na klupu ekipe iz Železnika dolazi Vanja Guša (54), koji je već bio deo istog kluba, kada je osvojio dva puta juniorsku Evroligu. On će preuzeti odelo prvog trenera od Bojana Đerića, koji je zamenio Vladimira Jovanovića u decembru. FMP se na zvaničnom sajtu oglasio saopštenjem.

Pročitajte još

– Klub se ovom prilikom zahvaljuje Bojanu Đeriću na velikoj energiji i radu koji je uložio, preuzimajući privremeno ekipu u vrlo nezahvalnom trenutku. Tokom tog perioda tim je zabeležio vrlo važne pobede u ABA ligi u duelima sa Olimpija Cedevitom i Splitom. On će prema ranije utvrđenom dogovoru ostati u klubu i biće pomoćnik novog trenera Vanje Guše u stručnom štabu – navodi se u saopštenju.

Na sajtu su i objavili kraću biografiju novog trenera.

– Ime Vanje Guše vrlo je dobro poznato svim ljubiteljima košarke na ovim prostorima. Bio je šest godina član našeg kluba, vodeći mlađe selekcije KK FMP sa kojima je osvojio dve titule Evrolige, a tokom tog perioda formiran je i veliki broj igrača koji su i danas čine važan deo srpske košarke . Nakon toga svoju karijeru nastavio je da gradi na Bliskom Istoku, a povratak u srpsku košarku obeležio je odličnim rezultatima sa KK Zlatibor iz Čajetine u periodu od 2017. do 2019. godine kada je klub osvojio nacionalni kup, plasirao se u završnicu Kupa Radivoja Koraća i Superligu Srbije.

Guša je vodio i mlađe reprezentativne selekcije, kao i univeritetski tim. Prvi trening sa timom imaće već ovog vikenda, a prvu utakmicu vodiće 27. februara protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike