Očekivanja pred večiti derbi: Radonjić više o zdravlju, Filipovski o kvalitetima protivnika

12.02.2021

20:41

0

Autor: M. R.

Polufinale Kupa Radivoja Koraća na programu u subotu od 21.00

Očekivanja pred večiti derbi: Radonjić više o zdravlju, Filipovski o kvalitetima protivnika
Copyright Promo/ ABA liga/ Partizan

Ove godine u borbi za trofej na Kupu Radivoja Koraća ljubitelji košarke neće gledati večiti derbi. Žreb je namestio da se Crvena zvezda i Partizan sastanu već u polufinalu u subotu od 21.00. Crno-beli su u četvrtfinalu slavili protiv Borca, dok su crveno-beli bili ubedljivi protiv Radničkog iz Kragujevca.

U najavi večitog derbija trener Zvezde Dejan Radonjić se pre svega osvrnuo na zdravlje, jer je njegova ekipa na Kupu znatno oslabljena zbog problema sa virusom korona.

Ono što je za nas u ovom trenutku zaista najvažnije je da je stanje bolesnih, odnosno zaraženih igrača, njih pet, trojice trenera i dvojice članova našeg stručnog štaba bolje – rekao je Radonjić. – I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas u ovom trenutku. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti sve prednosti koje ima u ovom trenutku ima, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu u subotu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup. 

Pročitajte još

Trener Partizana Saša Filipovski je takođe pričao o zdrastvenom stanju… Na polufinalnom susretu nije mogao da računa na Radeta Zagorca zbog povrede.

Računamo na Zagorca, noga mu je bolje, nadamo se da će nekoliko minuta da pomogne. Ostali su završili meč bez povreda, sad samo da se spremimo psihički da postavimo igru protiv Zvezde, da se regenerišemo, da odigramo timski. Oni imaju individualni kvalitet, na svakoj poziciji su kvalitetni igrači. Igraju sa visokim intenzitetom i rotacijom i tu će biti ključ – kako ćemo odigrati pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno i da će nas pokrivati po celom terenu i tu će biti glavni zadatak da se suprostavimo čvrsto, jako i pametno – zaključio je Filipovski.

U drugom polufinalu sastaju se Vojvodina i Mega Soccerbet u subotu od 18.30.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike